Simona Ionescu / Redactor Șef

Jurații „Chefi la cuțite” fac potecă în Italia, la restaurantele colegului lor Richard Abou Zaki. Surpriza a fost maximă

Jurații „Chefi la cuțite” fac potecă în Italia, la restaurantele colegului lor Richard Abou Zaki. Surpriza a fost maximă
La doar 27 de ani, chef Richard Abou Zaki nu a trebuit să devină juratul emisiunii „Chefi la cuțite” pentru a câștiga celebritate. E drept, acum e foarte bine cunoscut în România, însă el are un palmares internațional fantastic, cu stele Michelin în Italia, țară în care locuiește cu familia sa și unde conduce mai multe afaceri în domeniul HORECA.

Lui chef Richard Abou Zaki i s-a dus faima. La nici 30 de ani, tânărul bucătar din Piatra Neamț, are 3 stele Michelin în palmares. Ultimul restaurant al său a primit două, una după alta, prima la numai șase luni de la inaugurare. Alt restaurant tocmai a fost menționat între pizzeriile „de excelență” din Italia. E de la sine înțeles cum au ajuns colegii lui, jurații „Chefi la cuțite” să facă potecă în Italia, la restaurantele lui, pentru a vedea cum se mănâncă acolo.

Primul care i-a bătut la ușă colegului de emisiune a fost chef  Alexandru Sautner, care a vrut să mănânce în localul de lux al colegului său, premiat cu două stele Michelin. L-a vizitat în luna iulie, iar întâlnirea a fost epică. De acolo colegul lui chef Richard Abou Zaki a oferit o adevărată lecție despre cum trebuie să se raporteze lumea la meniurile din localurile gourmet și de ce ar trebui să își ofere astfel de experiențe.

Jurații „Chefi la cuțite” fac potecă în Italia, la restaurantele lui Abou Zaki

După chef Alexandru Sautner, chef Orlando Zaharia a avut parte de o experiență cu totul specială de ziua lui. Juratul „Chefi la cuțite” a primit cadou din partea soției o excursie în Italia – extinzând itinerarul inițial cu o vizită surpriză în Porto San Giorgio, zona în care chef Richard Abou Zaki deține cinci restaurante. Întâlnirea dintre cei doi bucătari jurați a fost neașteptată.

De ziua lui, chef Orlando Zaharia a primit cel mai bun cadou: o vizită la restaurantul cu stele Michelin al colegului de la „Chefi la cuțite” (Instagram)

„Pentru mine a fost o încântare, experiența aceasta de a vizita restaurantele pe care el le conduce nu poate fi comparată cu nimic”, a declarat Chef Orlando. El a povestit cum a fost tratat. „Am început seara la Opera Bao Ramen Bar cu niște mâncăruri deosebite, farfurii create de Richard. Le-am savurat pe toate, fiind pasionat de mâncarea asiatică. Apoi am trecut la Retroscena, un loc de poveste, care merită din plin acea stea Michelin, chiar mai multe…

Eu am mai fost în restaurante cu stele Michelin, dar vibe-ul pe care l-am găsit aici m-a impresionat cu adevărat. Am văzut un Richard în mediul lui, foarte bucuros să-și încânte oaspeții cu mâncăruri alese. A fost o experiență pe care trebuie să o trăiești cel puțin o dată-n viață. Sunt foarte bucuros că am făcut asta și voi repeta experiența.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Richard Abou Zaki (@richardabouzaki)


Seara s-a încheiat la Controluce, unde am mâncat cea mai bună pizza din viața mea. De altfel, întregul concept al restaurantului, făcut într-un cinematograf, este spectaculos. A doua zi am continuat vizita: m-am dus la Shark, restaurantul lui cu burgeri de pe plajă, și am făcut și o baie împreună cu Richard. M-am simțit fantastic și îi mulțumesc pentru primire”, a relatat chef Orlando.

Chef Richard Abou Zaki, bucuros de oaspeți

Când s-a trezit cu juratul „Chefi la cuțite” în fața restaurantului, nu i-a venit să își creadă ochilor, a povestit tânărul chef. „Nu mi-a venit să cred când l-am văzut la intrarea de la Retroscena. Orlando mi-a făcut o surpriză extraordinară. M-am bucurat din tot sufletul să-l am ca oaspete în restaurantele mele. Este o perioadă foarte aglomerată acum pentru mine, dar o surpriză ca aceasta îmi dă energie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Richard Abou Zaki (@richardabouzaki)

Ocazia a fost cu atât mai specială cu cât era chiar ziua lui Orlando atunci când a venit în vizită, așa că l-am surprins și eu cu un Bombolone clasic italian, o gogoașă umplută, decorată cu o lumânare pentru aniversatul nostru. Acum mai e puțin și ne vom revedea în România”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.

Retroscena, restaurant de poveste. Bucătarul l-a integrat și pe Brâncuși

Retroscena, cel mai nou restaurant în care chef Richard Abou Zaki e asociat cu chef Pierpaolo Ferracuti, se găsește în Portro San Giorgio, o comună din provincia Fermo, regiunea Marche, Italia, cu o populație de 16.122 de locuitori și o suprafață de 8,58 km².

Deschis anul trecut, restaurantul a primit prima stea Michelin la 8 luni de la inaugurare, iar în luna mai, anul acesta, a primit-o pe a doua. Aceasta este a treia stea Michelin din cariera celebrului jurat de la „Chefi la cuțite 2024”. Designul interior al localului are piesele de mobilier inspirate din creațiile sculptorului Constantin Brâncuși.

Din toamnă, telespectatorii vor putea vedea, la Antena 1, un nou sezon „Chefi la cuțite”, cel cu numărul 14, în care cei patru jurați vor avea de concurat cu foștii protagoniști ai show-ului, care vor apărea pe micile ecrane într-o emisiune similară, „MasterChef”, la PRO Tv.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre