Simona Ionescu / Redactor Șef

Chef Alexandru Sautner s-a dus până în Italia ca să mănânce la el în restaurant. A vrut să se convingă

Chef Alexandru Sautner s-a dus până în Italia ca să mănânce la el în restaurant. A vrut să se convingă
Ultimul sezon „Chefi la cuțite” a fost un succes, după ce producătorii au schimbat garnitura de jurați, aducând în locul celor trei care au „dezertat” și au plecat la televiziunea concurentă, patru super vedete ale gătitului. Una din ele se remarcă cu premii și recunoașteri internaționale fabuloase.

În perioada aceasta, filmările pentru noul sezon „Chefi la cuțite” sunt în plină desfășurare. Cum nu se filmează non-stop, chefii au timp și de alte activități. Multi-premiatul chef Richard Abou Zaki e în Italia, unde își răsfață clienții în restaurantele sale de top. Nu a scăpat însă de colegi. Chef Alexandru Sautner, unul din jurații „Chefi la cuțite”, s-a dus până în Italia să mănânce la el. A vrut să se convingă cum se mănâncă la restaurantul colegului cu două stele Michelin obținute în primul an de funcționare.

Chef Richard Abou Zaki are trei stele Michelin obținute în carieră. Două le-a primit pentru ultimul restaurant deschis, în mai puțin de un an (In stagram)

Retroscena, cel mai nou restaurant în care chef Richard Abou Zaki e asociat cu chef Pierpaolo Ferracuti, se găsește în Portro San Giorgio, o comună din provincia Fermo, regiunea Marche, Italia, cu o populație de 16.122 de locuitori și o suprafață de 8,58 km². Deschis anul trecut, restaurantul a primit prima stea Michelin la 8 luni de la inaugurare, iar în lun a mai, anul acesta a primit-o pe a doua. Aceasta este a treia stea Michelin din cariera celebrului jurat de la „Chefi la cuțite 2024”.

Chef Sautner s-a dus până în Italia să mănânce la restaurantul colegului

Chef Alexandru Sautner a vrut să simtă pe propriile papile gustative cum se mănâncă într-un local cu stele Michelin, așa că i-a făcut o vizită colegului său jurat în emisiunea de la Antena 1. Cu această ocazie, îndrăgitul chef a vrut să dezmintă un mit. Nu se moare de  foame când se ia masa la restaurante fine dining.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandru Sautner (@sautneralexandru)

El a detaliat experiența lui din restaurantul italian, tocmai pentru a-i încuraja și pe alții să încerce.

„La Retroscena am savurat, nu înfulecat, un meniu compus din 10 feluri și, credeți-mă, nu am plecat flămând, ba din contra. A fost un adevărat spectacol al preparatelor pline de savoare, pregătite de Chef Richard Abou Zaki și echipa lui. Merită să încercați o astfel de experiență măcar o dată în viață, iar apoi o să vedeți că ideea cum că ai pleca flămând de la un astfel de restaurant va dispărea pentru totdeauna”, a scris, pe Instagram chef Alexandru Sautner.

Chef Sautner, lecție despre ce înseamnă „fine dining”

Îndrăgitul bucătar a ținut o adevărată lecție despre ceea ce însemnă o experiență culinară într-un local de acest tip. Fine dining înseamnă o experiență culinară diferită de orice altceva ai încercat vreodată. Și da, poate fi scumpă (desigur, depinde la ce te raportezi), însă este o experiență completă, unică. Aici nu este vorba doar despre mâncare, despre a mânca până nu te mai poți ridica de la masă.

Așa arată un preparat la Retroscena, restaurantul cu stele Michelin al lui chef Richard Abou Zaki: Cerb la grătar cu sos de cireșe și brandy, sfeclă roșie și ulei de piper crusco (Instagram)

Restaurantele de înaltă clasă te întâmpină cu un design interior special, conturat de elemente de decor rafinate și unice, iar modul în care ești primit e la superlativ. De la conversațiile cu personalul pregătit să îți recomande vinul perfect, până la calitatea, creativitatea și gustul care definesc un meniu fine dining, întreaga experiență este de neuitat”, a mai notat juratul de la „Chefi la cuțite”. El a promis că va reveni în restaurantul colegului de platou.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre