Simona Ionescu / Redactor Șef

Kanye West, disperat să facă bani. Cum arată casa – bunker pe care e gata să o vândă în pierdere

Kanye West, disperat să facă bani. Cum arată casa – bunker pe care e gata să o vândă în pierdere
Mogulul hip-hop Kanye West a redus recent prețul casei sale proiectate de Tadao Ando în Malibu cu 14 milioane de dolari. Pare dispus să o vândă cât mai repede, chiar dacă asta înseamnă să piardă foarte mulți bani.

Kanye West este disperat să facă bani, în timp ce cariera lui se duce la vale pe baza declarațiilor antisemite, și mai are probleme și cu un proces. Casa ca un bunker de pe malul oceanului este pusă la vânzare la un preț care înseamnă, pentru artist, asumarea unei pierderi de nu mai puțin de 14 milioane de dolari.

Kanye West a cumpărat proprietatea cu 57 de milioane de dolari în 2021 și a plătit cash (Instagram)

Kanye a început un proiect de renovare interioară la proprietate și speră ca următorul cumpărător să îl finalizeze. Va fi necesară o investiție semnificativă pentru a restaura complet casa.

Imobilul are 400 mp și vedere directă la ocean (Instagram)

Inițial, casa proiectată de arhitectul japonez a fost listată pentru 53 de milioane de dolari la începutul anului. Kanye West a plătit pe ea cu 4 milioane de dolari mai mult, adică 57 de milioane de dolari, în numerar, în 2021, scrie Daily Mail.

Kanye West, disperat să facă bani

Acum a redus prețul cerut la 39 de milioane de dolari. Această decizie vine la mai puțin de patru luni de la listarea inițială a proprietății aflată în comunitatea de lux de pe malul oceanului.

Kanye West e dispus să vândă casa – bunker cu 39 de milioane de dolari (Instagram)

Proprietatea, care are 400 de metri pătrați, cuprinde patru dormitoare și cinci băi, oferind o vedere idilică la Oceanul Pacific. Cu toate acestea, casei îi lipsesc ferestrele, pereții și acoperișul sunt nefinisate, iar electricitatea nu este funcțională.

Casa a ajuns și subiect de litigiu

Kanye West l-a angajat arhitectul japonez Tadao Ando pentru procesul de remodelare al imobilului, dar renovările au fost încetinite, iar proiectul a rămas neterminat.

Dirigintele de șantier angajat pentru lucrările de renovare l-a dat în judecată pe Kanye West pentru că nu l-a plătit (Instagram)

Tadao Ando este un arhitect japonez autodidact, laureat al Premiului Pritzker. Proiectând mai mult în Japonia, insistă asupra combinării valorilor naționale ale țării cu arhitectura clădirilor moderne și asupra faptului că arhitectul trebuie să se adapteze la peisajul înconjurător, și nu să îl modifice. Printre cele mai notabile lucrări ale sale se află Templul Apei din Awaji și Biserica Luminii din Osaka.

Clădirea e opera arhitectului japonez Tadao Ando (Instagram)

Casa a fost concepută inițial să devină un „adăpost anti-bombă din anii 1910”, cu planuri de eliminare a ferestrelor și a instalațiilor electrice. În continuarea demersului său de transformare a casei, Kanye West se confruntă și cu probleme legale. Fostul său manager de proiect, Tony Saxon, l-a dat în judecată pentru încălcări ale codului muncii și salarii neplătite, susținând că a fost concediat după ce și-a exprimat îngrijorarea legată de siguranța proiectului. Acesta a relatata că deși a lucrat săptămâni în șir pe proprietate, dormind pe jos, a fost plătit doar pentru prima săptămână.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre