Simona Ionescu / Redactor Șef

Manelistul Tzancă Uraganu, cetățean exemplar la ANAF. Are și politică de retur pentru banii încasați pe dedicații

Manelistul Tzancă Uraganu, cetățean exemplar la ANAF. Are și politică de retur pentru banii încasați pe dedicații
Tzancă Uraganu, pe numele lui real Andrei Velcu, a făcut furori cu melodiile sale, mașinile foarte scumpe și viața amoroasă. Persoana care i-a dat porecla de manelist lui Tzancă a fost chiar mama sa, după personajul unui film.

A intrat în lumea muzicii sub numele de Tzancă de la Ploiești și a „răvășit” muzica românească ca Tzancă Uraganu după o melodie care a rupt topurile, realizată în colaborare cu Nicolae Guță. Manelistul l-a denumit atunci „Tzancă, uraganul muzicii” și așa a rămas.

Tzancă Uraganu susține că a făcut milioane de euro, dar „nu i-am văzut”

„Visul meu a fost să ajung cântăreț, să fiu căutat la evenimente, o dorință imensă care nu credeam niciodată că se va împlini. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, am venit și eu cu ceva nou în România, cu ceva al meu. Nu am copiat pe nimeni”, a declarat artistul. A făcut Tzancă Uraganu milioane de euro? Manelistul susține că i-a făcut, dar nu i-a văzut, pentru că e cheltuitor și are familie mare.

„Sunt pasionat de mașini și am cheltuit pe acestea foarte mulți bani. În plus, câte o investiție mică în imobiliare… Dar cea mai mare parte din banii pe care i-am făcut s-au dus pe mașini”, a mai spus artistul.

A primit bani falși la dedicații

Meseria de lăutar aduce bucurii, dar și probleme, iar Tzancă Uraganu și-a amintit că au fost momente în care a primit bani falși ca dedicații la evenimente.

„Au fost câteva sute de lire”, a recunoscut cântărețul. Lupta ANAF-ului cu maneliștii a început din 2017 și ulterior s-a mutat pe Facebook. Mașina de 140.000, mândria lui din acel moment și nenumăratele postări de la evenimentele unde se dădeau dedicații fără număr l-au adus și pe Tzancă Uraganu în atenția reprezentanților Fiscului.

Tzancă Uraganu spune că ANAF i-a pus impozit pe bani pe care el nu-i câștigă la nunți

Manelistul Tzancă Uraganu spune ce relație are acum cu ANAF și ce se întâmplă cu banii din dedicații
Tzancă Uraganu a răspuns întrebărilor lui Denise Rifai. Sursă foto: captura video

Cântărețul s-a supărat foarte rău atunci, mărturisind că „nu e atât de bogat precum se spune” și că de multe ori cântă la prieteni, pentru că nu îi poate refuza.

„Mi-au stabilit impozit pentru bani pe care eu nu-i câștig la nunți, mi-au spus că au dovezi din live-urile și filmulețe postate pe facebook-ul meu, vreau să mă înmatriculez pe altă țară”, a mărturisit manelistul, despre care jurnaliștii spuneau că nu are nimic pe numele său.

Invitat de Denise Rifai în emisiunea sa, Tzancă Uraganu a spus tot adevărul despre relația cu ANAF-ul, punctând faptul că tot ce s-a întâmplat cu ani în urmă a fost doar o „strategie de televiziune”.  

Ce se întâmplă cu banii din dedicații

„Când au apărut acele știri despre mine cu ANAF nu era deloc adevărat. A fost doar o strategie de televiziune. Eu, fiind mai mic și la început, am halit vrăjeala, dar a fost doar o strategie. Și pe parcurs, eu am înțeles care e treaba cu ANAF-ul. În momentul de față, de când am început să fac bani, am pe cineva care m-a învățat cum stă treaba cu statul și eu plătesc toate impozitele lunar și nu fentez deloc Fiscul.

Manelistul susține că mulți bani din dedicații sunt returnați

Cât privește banii din dedicații problema stă așa. Unii oameni își vor banii înapoi dimineața, unii care se dau ceea ce nu sunt cer și mai mult decât ne dau. Sunt și cazuri când banii ne rămân, dar suntem 15 persoane. Cine să ia mai repede din acei bani?

Pe lângă asta, se poate declara anual o sumă din dedicații, dar ar trebuie să strângi și niște bani ca să declari. Noi, ca să cântăm în afara Bucureștiului sau în străinătate cheltuim câteva mii de euro… La noi sunt plătiți toți oamenii, inclusiv cei care ne dau un șervețel”, i-a spus manelistul lui Denise Rifai.

Citește și:

Manelistul Jador a primit vestea teribilă. Ce se întâmplă cu ancheta privind consumul de droguri la volan

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *