Manelistul Jador a primit vestea teribilă. Ce se întâmplă cu ancheta privind consumul de droguri la volan

Cântărețul de manele Jador, pe numele său real Remus Dumitrache, a devenit protagonistul unui nou scandal după ce a fost oprit în trafic de polițiști în București și supus unui test rapid pentru detectarea substanțelor interzise. Rezultatul testului a fost pozitiv pentru heroină, declanșând o anchetă care include analize suplimentare la Institutul Național de Medicină Legală (INML).
La momentul respectiv, Jador a tratat situația cu ironie. Acum însă, glumele probabil i-au ieșit din cap, căci a primit vești foarte proaste.
„Mi-am permis-o! Îmi bag în venă din alea! Heroină?! Aia se face cu seringa?! Ce să zic, are dreptate! Pune aici la cocaină, că nu iau, să știe lumea că nu mă droghez! Mă duc la INML, respect legea, normal”, a afirmat Jador atunci când a fost contactat pentru un punct de vedere.
Între timp, rezultatele au fost confirmate și de către INML, care a stabilit că manelistul consumase opiacee. Astfel, Brigada Rutieră a anunțat că Jador este cercetat penal.
„Rezultatele au fost confirmate ulterior prin metode clinice de către Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici». În acest context, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru sâvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.
În urma administrării întregului material probator, care include şi rezultatul cantitativ al probelor recoltate, organul de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere va formula propuneri corespunzătoare către unitatea de parchet competentă teritorial”, a anunţat luni Brigada Rutieră.
În urma analizelor efectuate de către INML, substanța interzisă a fost descoperită doar în urina lui Jador, fără a fi prezentă și în sânge. Jador ar fi pus rezultatul pozitiv pe seama consumului de steroizi, conform Gândul. Testarea a fost de tip cantitativ, iar dosarul penal este în continuare instrumentat in rem.
Potrivit legii, consumul de heroină este pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea sub influența substanțelor interzise poate duce la suspendarea permisului de conducere și alte sancțiuni.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook