Simona Ionescu / Redactor Șef

Motivele pentru care se despart cuplurile, identificate de oamenii de știință. Nu faceți așa ceva!

Motivele pentru care se despart cuplurile, identificate de oamenii de știință. Nu faceți așa ceva!
Vreți să vă fie bine în relație? Aveți grijă la câteva lucruri de care depinde fericirea voastră.

O relație nu înseamnă doar lapte și miere, ci și momente tensionate care trebuie gestionate așa cum scrie la carte.

Oamenii de știință au identificat motivele pentru care se despart cuplurile. Nu faceți așa ceva

Potrivit experților în relațiile de cuplu, există patru tipuri de comportament care trebuie evitate, pentru a nu ajunge la despărțire. E vorba de acuzație, escaladare, invalidare și alienare. Primul lucru de care trebuie să aveți grijă este să nu vă acuzați reciproc atunci când intervine o problemă.

Mai ales atunci când nu știți cu exactitate despre ce este vorba. Stați de vorbă pe un ton cât mai calm și doar așa veți ajunge să descoperiți care este adevărul și vă veți salva relația. Într-o căsnicie nu trebuie să există nici o urmă de îndoială, iar dacă vă veți trata partenerul cu respect, exact același lucru veți primi.

În caz contrar, vă veți lovi de escaladare, când fiecare dintre parteneri va trage cu dinții să-și apere propria poziție. Nu uitați că într-o relație nu vă duelați cu partenerul de viață, ci trageți la aceeași căruță. Asta dacă există sentimente…

Un „NU” hotărât invalidării

Oamenii de știință spun că atunci când vă invalidați partenerul începeți o bătălie din care nu se știe cine va câștiga sau va pierde. Lăsați prejudecățile și negativitatea și încercați cât puteți să nu distrugeți stima de sine a persoanei cu care trăiți. Dați-i posibilitatea partenerului de viață să spună ce simte, nu trageți concluzii pripite.

Cât privește alienarea, nu trântiți ușa partenerului de viață. Nu așa vă veți rezolva problemele, pentru că în sufletul partenerului se va instala incertitudinea. Partenerul nu trebuie manipulat, trebuie iubit și înțeles atunci când are mai mare nevoie. Ca relația să funcționeze în timp, e nevoie să fiți o echipă. Doar așa câștigul va fi de partea amândurora.

Sursă foto: aflacum

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre