Simona Ionescu / Redactor Șef

Obiceiurile care vă vor face relația mai puternică. Terapeuții de cuplu au dezvăluit secretul!

Obiceiurile care vă vor face relația mai puternică. Terapeuții de cuplu au dezvăluit secretul!
Cercetările arată că obiceiurile simple, cum ar fi să rămâi în contact pe timpul zilei și să te culci în același timp, pot ajuta relația ta să prospere. Deși acest lucru poate părea evident, mulți terapeuți și psihologi ne spun cât de importante sunt aceste acțiuni mici pentru a crea apropiere și încredere.

Obiceiurile care vă vor face relația mai puternică. Găsiți o modalitate care funcționează pentru relația dvs. și începeți să practicați aceste obiceiuri. Terapeuții vă împărtășesc cele mai bune sfaturi pentru a vă asigura că veți obține fericirea veșnică.

Practicați o comunicare liberă și deschisă

Obiceiurile care vă vor face relația mai puternică.  Comunicarea este considerată o parte centrală a oricărei relații de către experții în relații. Va permite partenerului să vă înțeleagă toate temerile, speranțele și convingerile. Vă oferă amândorura șansa de a vă spune reciproc atunci când nu sunteți de acord. 

Comunicarea nu se referă doar la vorbire, ci și la ascultarea activă a partenerului, fără distrageri (adică telefonul).

Cultivați interese comune

Se pare că schimbul de activități sau opinii similare despre subiecte este o rețetă pentru o relație puternică. Orice activități fără stres și care îți sporesc apropierea sunt asociate cu relații mai fericite, potrivit unor cercetări. 

Acest lucru depinde de cât de dedicați suntem amândoi activității, deoarece vă ajută să vă mențineți relația puternică și sănătoasă numai dacă doriți să împărtășiți activități de relație.

Păstrați legătura pe tot parcursul zilei

Trimiterea unui mesaj partenerului dvs. un compliment, o fotografie amuzantă care te-a făcut să râzi sau doar un comentariu pozitiv poate crea un sentiment de apropiere. Pur și simplu să le trimiteți mesaje pentru a vă permite să vă gândiți la el, vă poate întări conexiunea, deoarece acest lucru îi poate ajuta să se simtă mai mulțumiți de relație.

De asemenea, se pare că a fi receptiv este o parte crucială a oricărei relații strânse, ceea ce înseamnă că răspunderea și recunoașterea mesajelor partenerului dvs. sunt importante.

Acordați atenție lucrurilor mici

Acest lucru poate însemna că ați putea începe să observați nevoile subtile ale partenerului, pe care, înainte, nu le-ați văzut niciodată. Semnale subtile pe care partenerul tău le acordă pentru a i se da atenție, de la o privire la o întrebare deschisă. A le lăsa să treacă neobservate poate duce la resentimente, deoarece partenerul poate simți că nevoile lui nu sunt satisfăcute.

Elvis Presley și John Lennon se urau de moarte. Ce i-a dezbinat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre