Italia, Franța sau Grecia sunt doar câteva dintre locațiile în care milionarii lumii se plimbă cu cele mai luxoase iahturi. Aristotel Onassis a dat tonul, iar bogații nu se mai uită la bani.
Iahtul lui Roman Abramovici costă 500 milioane de dolari
Omul de afaceri Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, despre care se spune că deține o avere de 17,4 miliarde de dolari a dat superbul său iaht nu mai puțin de 500 milioane de dolari. Nava are 162,5 m lungime, nouă punți, două piscine, sală disco, dar și un mini submarin, două platforme pentru elicoptere și 24 de cabine pentru oaspeți. Iahtul a fost lansat la apă în anul 2009.
Steven Spielberg are un iaht de 250.000.000 de dolari
Puțin mai „ieftin” este iahtul lui Steven Spielberg, care poartă numele de Seven Seas Oceano. Deși regizorul nu a recunoscut niciodată, se spune iahtul pentru care ar fi plătit 250 milioane de dolari are 109 metri, două piscine, un heliport și șapte cabine de câte două persoane.
David Beckham, iaht de 20.000.000 de dolari
Deși nu este pe deplin clar dacă David și Victoria Beckham dețin nava sau pur și simplu au închiriat-o, ei au fost văzuți navigând prin Miami cu întregul echipaj Beckham în remorcă pe un iaht care costă 20 milioane de dolari, cu o lungime de 130 de picioare și un volum de 299 de tone.
Familia Beckham a fost văzută sărbătorind Paștele pe acest vas, despre care se spune că a fost personalizat cu numele Seven. Care este și numărul fostului tricou al lui Beckham. David și Victoria au distribuit atunci fotografii de pe ambarcațiunea elegantă, purtând fiecare urechi de iepuraș.
Mark Zuckerberg, iaht de 300.000.000 de dolari
Italienii au fost uimiți când iahtul masiv „Launchpad” al lui Mark Zuckerberg și iahtul său de sprijin „Wingman” au apărut la un moment dat într-un mic port de lângă Napoli. Având o lungime de 118 metri și 390 de picioare, ambarcațiunea magnatului, cotată la 300 milioane de dolari, este mai mare decât un teren de fotbal.
Zuckenberg mai deține și un iaht, denumit Wingman, care se mândrește cu o serie de caracteristici high-end potrivite pentru expediții maritime extinse.
E vorba de un heliport, un centru de scufundări încorporat cu o cameră de decompresie și un spațiu de punte substanțial pentru a transporta echipamente precum un submarin Triton, scutere de apă, tandre de lux și motovehicule nautice personale.
Jackie Chan poate practica arte marțiale pe mare
Starul de acțiune Jackie Chan poate face salturi pe spate de pe aproape orice suprafață. Chiar și de pe una dintre cele trei punți ale superiahtului său Jinlong 4601.
Jinlong 4601 a avut nevoie de aproape doi ani pentru a fi finalizat. Are un design frumos, minimalist, dotat cu tot ce are nevoie pentru o croazieră perfectă. Adică ecrane plate și paturi king-size în fiecare dintre cele patru cabine, plus un bar, o punte la soare, un jacuzzi, o sală de cinema, facilități spa și multe altele.
Bijuteria plutitoare a lui Jeff Bezos costă 500 milioane de dolari
Al doilea cel mai bogat om de pe planetă potrivit Forbes, Jeff Bezos deține cel mai înalt iaht cu vele din lume. Koru este atât de mare, încât are propria sa navă de sprijin, de 250 de picioare. Cu un preț de 500 de milioane de dolari, Koru a ajuns pe mare pentru prima dată în 2023 și de atunci l-a transportat pe Jeff Bezos și compania în jurul lumii.
Echipat cu trei catarge masive de 229 de picioare, Koru poate atinge o viteză maximă de 20 de noduri, adică 23 de mile pe oră. Iahtul poate găzdui până la 18 persoane, permițându-i lui Bezos să își aducă familia și prietenii în vacanță ori de câte ori dorește.
Pegasus, un superyacht invizibil
Joseph Forakis s-a gândit să facă un nou concept de navă. Superiahtul invizibil, numit Pegasus, este realizat cu un finisaj argintiu-metalic și aripi din sticlă, care se camuflează în apă și reflectă cerul și norii din jur.
„După ce am petrecut timp pe insula Koufonissi din Grecia, am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură, făcut din nori care plutesc deasupra liniei de plutire. Am vrut să onorez natura amestecându-mă în ea, devenind practic invizibil”, a declarat Forakis.”.
„Este invizibil atât prin design, cât și prin impactul său asupra mediului”
Pentru designerul italian, nu a fost suficient ca iahtul să fie doar imperceptibil din punct de vedere vizual, el s-a străduit, de asemenea, să se asigure că impactul său asupra pământului este discret. „Este invizibil atât prin design, cât și prin impactul său asupra mediului”, a mai spus acesta.
Cu obiectivul de a construi iahtul până în 2030, suprastructura integrată a navei de 288 de picioare vor fi imprimate 3D, ceea ce poate minimiza deșeurile de construcție și vor fi alimentate de o colecție de surse de energie verde.
Potrivit comunicatului de presă, panourile solare de la bord ar capta energia solară pentru a transforma apa de mare în hidrogen, care ar fi stocat în rezervoare de înaltă presiune înainte de a fi transformat în energie electrică de către celulele de combustibil.
Cu acest mecanism, designerii susțin că ambarcațiunea ar avea o autonomie infinită și ar produce zero emisii. „Acum este momentul să facem salturi curajoase către viitorul nostru durabil colectiv”, a adăugat Forakis.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook