Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea chinezoaicei albe. Abandonata la naștere, a devenit celebră

Povestea chinezoaicei albe. Abandonata la naștere, a devenit celebră
Zeci de ani, în China au existat restricții privind aducerea pe lume a copiilor. timp de 40 de ani, legal, o familie putea avea un singur copil. familiile își doreau un urmaș sănătos și frumos, care să poată avea succes în viață. mulți copii au fost abandonați dacă nu „corespundeau”. E și cazul de față.

Povestea chinezoaicei albe este însă una fericită. Ea s-a născut cu albinism și a fost abandonată de familie. E adolescentă, dar data nașterii și vârsta exactă nu se știu. părinții nu au lăsat niciun document când au părăsit-o. Abia anul trecut, cu ocazia unor probleme medicale, când fata și-a făcut o radiografie, medicii au concluzionat că ar putea avea 15 ani.

În China albinismul,  care este oricum o afecțiune rară, e considerat un blestem. Pentru că i-ar fi fost greu să îi găsească mai târziu un partener, familia a decis să renunțe la copil. Așa se face că Xueli a ajuns să crească într-un orfelinat.

Cei de la orfelinat au luat-o, au avut grijă ea și au numit-o Xueli. Numele are și o semnificație. „Xue” înseamnă „zăpadă”, iar „li” înseamnă „frumos”. Șansa fetiței a fost să fie adoptată, la vârsta de trei ani, de o familie din Olanda. În această țară și trăiește frumoasa chinezoaică albă. Mama ei adoptivă a spus că nu se putea gândi la un nume mai potrivit și a considerat că este important să păstreze ceva de la originile sale, din China.

Ea are piele foarte albă și părul de o culoare aproape albă. Acest lucru însă a propulsat-o pe Xueli în lumea modellingului. Acum, în vârstă de 16 ani, ea pozează pentru celebra revistă de modă și lifestyle Vogue. Este curtată de  designeri de top pentru a apărea în campaniile lor.

Xueli spune că e norocoasă să fi fost abandonată

Deși pare greu de crezut, Xueli spune că este norocoasă că a fost abandonată. Alții copii care se nășteau în China cu această afecțiune aveau o soartă cu adevărat rea. „Când m-am născut eu în China era în vigoare o politică a guvernului care obliga cuplurile să aibă doar un copil. Erai extrem de ghinionist dacă se întâmpla ca acel copil să sufere și de albinism. Unii copii, așa cum a fost cazul meu, au fost abandonați, alții au fost închiși, iar dacă erau trimiși la școală, părul lor era vopsit negru.

În unele țări din Africa sunt vânați, li se taie membrele sau sunt uciși pur și simplu, vracii folosindu-le oasele pentru tot felul de leacuri despre care oamenii cred că vindecă tot felul de boli. Desigur, asta nu este adevărat, sunt doar mituri. Am fost norocoasă că am fost doar abandonată”, a povestit tânăra pentru BBC.

Povestea chinezoaicei albe

Cariera în modelling a început-o din întâmplare pe când avea 11 ani. Mama ei adoptivă cunoștea un designer din Hong Kong și i-a arătat fotografii cu fiica ei de o frumusețe neobișnuită.  Apoi a fost chemată de fotograful Brock Elbank la câteva ședințe foto, iar el i-a publicat portretul pe Instagram.

Povestea chinezoaicei albe. Abandonata la naștere, a devenit celebră

Așa a fost descoperită de o agenți de modelling care contactat-o pentru a participa la campanii destinate persoanelor cu dizabilități. În 2019 una din fotografiile făcute de Brock Elbank a ajuns pe coperta revistei Vogue din Italia. Fata a spus că la acea vreme nu știa ce revistă importantă este aceea și i-a luat ceva timp să-și dea seama de ce oamenii erau atât de încântați.

Tânăra vrea să schimbe lumea

Xueli este de părere că nu trebuie să accepte lucrurile rele din trecutul ei. „Oamenii îmi spun că trebuie să accept lucruri din trecutul meu, dar cred că nu este cazul. Cred că trebuie să vezi ce s-a întâmplat și să înțelegi de ce, dar să nu accepți. Nu voi accepta că copiii sunt uciși din cauza albinismului lor.

Vreau sa schimb lumea. Vreau ca alți copii cu albinism – sau orice formă de dizabilitate – să știe că pot face și pot fi orice vor. Pentru mine, sunt diferită în anumite privințe, dar aceeași în altele. Îmi place sportul și alpinismul și îl pot face la fel de bine ca oricine altcineva. Oamenii ar putea spune că nu puteți face lucruri, dar puteți, doar încercați”, spune adolescenta.

Sursă foto: Instagram

Românul Sebastian Stan s-a transformat în Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson. Cum a fost posibil. FOTO

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre