Simona Ionescu / Redactor Șef

Preparatele de la MasterChef au o destinație precisă. Cei trei chefi nu sunt singurii care le gustă

Preparatele de la MasterChef au o destinație precisă. Cei trei chefi nu sunt singurii care le gustă
Preparatele gătite de concurenți la MasterChef ajung să fie degustate de cei trei chefi, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu. Pe lângă aceștia, mai există o serie de persoane care le gustă ulterior.

MasterChef este una dintre cele mai iubite emisiuni culinare din România, iar Scărlătescu, Bontea și Florin Dumitrescu sunt cei care le spun concurenților dacă preparatele acestora merg mai departe sau nu. De cele mai multe ori, filmările pentru emisiune au loc toată ziua, astfel că cei trei chefi au o misiune grea: aceea de a gusta din zeci de preparate. 

Mâncarea gătită în cadrul emisiunii are însă o destinație precisă, după ce este evaluată de cei trei chefi, bineînțeles. Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu sunt destul de stricți când vine vorba de gustul preparatelor, dar și de felul în care se prezintă farfuriile.

Chefii nu consumă integral preparatele concurenților 

Evident că cei trei nu ar avea cum să mănânce integral tot ceea ce concurenții prepară în cadrul show-ului, astfel că se limitează la a gusta preparatele care mai de care mai sofisticate. După ce primesc verdictul simpaticilor jurați, felurile de mâncare se duc către destinații atent alese. 

Mâncarea preparată la MasterChef ajunge la cei nevoiași

Mâncarea nu se aruncă niciodată la gunoi, căci asta ar însemna o adevărată risipă, mai ales când sunt atâția care au nevoie. Fix la acest aspect s-au gândit și producătorii, atunci când au luat decizia. 

Mâncarea se duce spre oameni nevoiași 

Pentru că ar fi păcat ca mâncarea sofisticată și pregătită atent să nu ajungă la cineva care să se bucure de ea, s-a luat decizia ca aceasta să fie donată diferitelor centre care se ocupă cu sprijinul persoanelor vulnerabile și fără adăpost.

Cu toate că informația privind centrele la care ajung preparatele concurenților nu este una publică, intenția este de lăudat, iar norocoșii care au parte de ele ulterior nu pot decât să se bucure. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre