Simona Ionescu / Redactor Șef

Preparatele cu care un IT-ist a câștigat șortul de aur la Masterchef. Rețetele sunt chiar simple!

Preparatele cu care un IT-ist a câștigat șortul de aur la Masterchef. Rețetele sunt chiar simple!
Ușurelu Cristian din Horezu, de profesie programator, a reușit să le „smulgă” juraților de la MasterChef șorțul de aur, singurul din sezon. Rețetele care i-au fascinat pe cei trei bucătari prieteni sunt pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoase.

A intrat în platoul emisiunii „MasterChef” stăpân pe el și a plecat cu șorțul de aur. Rețetele din care a fost conceput preparatul concurentului care a câștigat șortul de aur merită încercate, pentru că sunt delicioase.

Ingredientele necesare

Cristian Ușurelu a pregătit și a aranjat în farfurie un preparat fantastic: piept de pui la tigaie, piure de morcovi fin și aromat și ceapă caramelizată. Aveți nevoie de un piept de pui, ulei, 2-3 cepe, 1 lingură cu unt, 2 linguri rase cu zahăr alb/zahăr brun/miere, 2-3 linguri cu vin alb, piper și sare.

Pentru piureul de morcovi vă sunt necesare 500 g morcovi, 100 ml lapte, 50 ml smântână pentru gătit, 50 g unt, sare, piper.

Cum se prepară pieptul de pui la grătar

@abyss6228

Master Chef 2024 Sezon nou 2024 Sortul de aur Sortul de aur 2024 Master Chef sezon nou Follow for more🕶️ #fyp #fypp #fypシ゚ #tok #tik #viraltiktok #new #must #for #follow #whattowatch #videoviral #video #viral_video #somethingnew #2024 #challenge #gold #expressions #romania

♬ original sound – Abyss

Pentru a pregăti un piept de pui moale și suculent puneți ulei la încins și așezați în tigaie în jur de 7-8 minute, până s-a rumenit.

Mod de preparare ceapă caramelizată

Ceapa se taie juliene și se călește în unt. Se adaugă două linguri rase cu zahăr, se lasă pe foc în jur de două minute, apoi se adaugă vinul alb. Condimentați cum doriți, mai lăsați 2-3 minute pe foc și veți obține cea mai bună ceapă caramelizată.

Cum se prepară piureul de morcovi

Începeți să pregătiți piureul de morcovi prin a spăla morcovii, a-i tăia și a-i pune la fiert. După ce sunt fierți, se va scurge apa și se vor lăsa să răcească. Puneți pe foc laptele amestecat cu smântâna și untul.

Pasați bine morcovii folosind un mixer sau un blender, adăugând puțin din laptele amestecat cu smântână și unt. Dacă vreți ca piureul să fie foarte fin, treceți prin sită și veți obține un preparat delicios.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre