Primarul Timișoarei surprinde din nou. Timișorenii atenți au putut observa că iubita lui Dominic Fritz este însărcinată. Tânăra de origine asiatică, despre care se știe că este diplomat ONU, se pregătește în scurt timp să îi facă cea mai mare bucurie iubitului ei, aceea de a deveni părinte. Potrivit surselor noastre, cei doi tineri vor deveni părinți, pentru prima dată în viața lor, în luna septembrie.
O iubită mai scumpă la vedere
În seara în care a aflat că a fost ales primar, Dominic Fritz a ieșit în Piața Victoriei din Timișoara de mână cu iubita sa. Este vorba despre o tânără diplomată în cadrul ONU, de origine asiatică. Și în ziua în care a preluat efectiv biroul de primar al Timișoarei, frumoasa lui iubită i-a fost alături, plină de afecțiune.
Totuși, atât edilul, cât și apropiaţii acestuia, încearcă să o protejeze pe tânăra viitoare mămică. Astfel că numele ei nu este vehiculat. Și nici detalii despre activitatea ei la ONU nu au făcut făcute publice vreodată.
Primarul Timișoarei surprinde din nou
Dominic Fritz este un neamț drăguț care a lăsat un birou în administrația prezidențială din Germania pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Și l-a câștigat în data de 27 septembrie 2020, candidând pe listele USR-PLUS.
S-a născut într-o familie numeroasă, într-un sat la sud de Pădurea Neagră. „Am devenit politician fără să-mi dau seama: fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă între nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte – familia mea. Am învăţat să spun ceea ce cred, să caut aliați pentru ideile mele și să respect, cam greu, ce-i drept, faptul că nu totul merge după capul meu”, a povestit edilul.
La vârsta de 16 ani a plecat de acasă cu o bursă din partea Parlamentului Germaniei în Statele Unite ale Americii. În 2003 a absolvit liceul romano-catolic. Iar înainte să meargă la facultate și-a luat un an sabatic. Avea 20 de ani și a ajuns în România, la Timișoara la „oameni mai puțin norocoși decât el”.
A învățat românește de la copiii orfani
La Timișoara a făcut voluntariat la o casă de copii și a învățat să vorbească românește. Ulterior, bursierul fundației Academice Naționale Germania a studiat științe politice la Universitatea din Konstanz (Germania), la Science Po Paris (Franța) și la Universitatea din York (Anglia), alegând ca temă pentru lucrarea de licență politicile sociale din România.
A lucrat în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională. Din 2016 până în 2019 a fost șeful cabinetului fostului președinte german Köhler. Și a fost co-organizator al campaniei electorale pentru alegerile locale din Frankfurt am Main.
Fritz a fost premiat de primarul Nicolae Robu
Dar în toată această perioadă a păstrat legăturile pe care și le-a făcut Timișoara și a revenit, constant, cu proiecte culturale și personale. A fondat fondat „Timișoara Gospel Project” și Asociația Culturală TGP, al cărei președinte e din 2012. Trebuie aminti că, pentru contribuţia sa în viaţa comunităţii, fostul primar, Nicolae Robu, l-a distins pe Dominic Fritz cu Diploma de Excelenţă a Primăriei Municipiului Timişoara, în 2014.
Copilul ar putea avea cetățenie română
Încă nu se știe unde se va naște copilul. Iubita primarului nu trăiește la Timișoara, ci în străinătate. Una din posibilități e ca urmașul lui Dominic Fritz să vină pe lume chiar în Timișoara. Aici există mai multe maternități private, ce pot oferi toate condițiile viitoarei mămici. Dacă alegerea părinților va fi ca micuțul sau micuța să se nască la Timișoara, atunci va avea, automat, și cetățenie română.
„Sunt timișorean european, crescut în Germania”, spunea Dominic Fritz, primarul în vârstă de 37 de ani care l-a învins la ultimele alegeri locale pe liberalul cu două mandate Nicolae Robu. La momentul respectiv a fost evident că timișorenii și-au dorit o schimbare, iar aceasta a venit din partea unui german. Care n-a putut încă să-și ia cetățenia română.
Sursa foto: Andreea Herczegh / Cămine în mișcare: Centriphery și Facebook / Dominic Fritz / Alin Zelenco
Putea fi cel mai mare jaf din istorie. Au săpat un tunel de 600 de metri în pământ
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook