Pugilista algeriană Imane Khelif s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a fost acuzată că e bărbat. Nu a fost singura al cărei gen a fost contestat vehement, căci la fel a pățit și taiwaneza Lin Yu-ting. În ceea ce o privește pe Imane Khelif, afirmaţie a fost vehement negată de Comitetul Olimpic Algerian.
Imane Khelif s-a „născut femeie, înregistrată ca femeie, îşi trăieşte viaţa ca femeie, boxează ca femeie”, a insistat purtătorul de cuvânt al CIO (Comitetul Internațional Olimpic), Mark Adams, în plină controversă după abandonul pugilistei italiene Angela Carini în faţa lui Imane Khelif, în primul tur al turneului olimpic.
Imane Khelif, apariție surprinzătoare, în haine de bărbat
La un eveniment recent la care a participat, pugilista algeriană și-a făcut apariția într-o ținută masculină, formată din cămașă și pantaloni negri, un sacou verde deasupra și pantofi bărbătești.
Ținuta a fost accesorizată de o pereche de cercei romantici, dar și o poșetă încăpătoare.
View this post on Instagram
Imane a zâmbit constant, în timp ce discuta și se saluta cu bărbații de la eveniment. Ceea ce a stârnit din nou controverse au fost gesturile pugilistei, care erau cele ale unui bărbat, lucru semnalat de către internauți în comentarii.
Internauții au sesizat imediat comportamentul „suspect”
„Asta este dovada! În cultura islamică o femeie nu ar da niciodată mâna așa cu un bărbat și nici nu s-ar săruta pe obrazul stâng și drept”, a scris un utilizator.
„Da, nu el nu își susține cauza deloc”, a scris un altul, mult mai spiritual, cu aluzie la gesturile masculine și ținuta aleasă de pugilistă.
„El merge ca un bărbat, se îmbracă ca un bărbat și se comportă ca un bărbat. Manierele lui sunt foarte orientate spre masculinitate. Nu există absolut nicio posibilitate ca o femeie din acea parte a lumii să se comporte așa cum tocmai s-a comportat el printre acei bărbați. Și totuși, trebuie să credem că nu este bărbat”, a scris altcineva.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook