Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a plâns din cauza ei. Soția sa, Regina Letizia, l-a zdrobit

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a plâns din cauza ei. Soția sa, Regina Letizia, l-a zdrobit
Ea este una din cele mai „normale” și elegante regine contemporane. Fostă jurnalistă, Regina Letizia a fost mereu apreciată pentru felul ei de a fi. Direct, nonșalant. Așa l-a cucerit și pe actualul ei soț, înainte ca acesta să devină Regele Felipe al IV-lea.

Ultimele vești de la Palatul Regal din Madrid sunt șocante. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a plâns din cauza soției sale, a fost distrus. Regina Letizia, l-a zdrobit pur și simplu când, după ani de căsnicie, a decis să reia legătura cu un fost iubit, cu care l-ar fi și înșelat pe soțul său regal. Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a fost devastat când a aflat, se arată în noua carte biografică apărută în librării, săptămâna aceasta.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a fost „zdrobit și distrus” de faptul că soția sa, Regina Letizia, l-ar fi înșelat cu un fost iubit – care era și cumnatul ei.

Omul de afaceri Jamie del Burgo susține că a fost amantul Reginei Letizia, înainte de căsătoria ei (Jamiedelburgo.com)

Jurnalistul spaniol Jaime Peñafiel susține în noua sa carte, „Tăcerile Letiziei”, care a fost lansată marți în librăriile din întreaga Spanie, că Regina, în vârstă de 51 de ani, și-a reaprins povestea de dragoste cu „amantul” ei Jaime del Burgo, un om de afaceri, în timpul unei călătorii la New York, în 2011.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, devastat să afle că era înșelat

Reporterul cu vechime și notorietate în breaslă, conform Daily Mail, scrie că Regele Felipe, în vârstă de 56 de ani, era „conștient că Letizia îl înșela, chiar în timp ce se întâmpla acest lucru”. În timp ce ea se distra cu amantul în New York, el suferea la palat.

Bodyguarzii Reginei erau obligați să dezvăluie oficialilor din Madrid locul în care se aflau. Peñafiel scrie că garda sa de corp era acolo când Letizia a vizitat New York-ul cu presupusul ei iubit, pe care l-a întâlnit prima dată înainte de a-l cunoaște pe Felipe.

Jurnalistul spaniol Jaime Peñafiel a scris mai multe cărți despre cuplul regal spaniol, ultimele două fiind dedicate Reginei și poveștii ei de amor cu un om de afaceri (Casa del Libro)

„În acea zi a fost însoțită de escortele ei fidele, care, fără nicio îndoială, păstrând uzanțele, au transmis un raport Ministerului de Interne sau (Palatului) Zarzuela”, scrie el, menționând că vestea l-a lăsat pe Felipe „zdrobit și distrus”.

Notabil este faptul că del Burgo a fost ulterior căsătorit cu sora Letiziei, Telma Ortiz. Felipe era „conștient” de toată afacerea, deoarece bodyguarzii Letiziei erau obligați să dezvăluie locul în care se afla Regina, conform protocolului regal de stat.

Fostul amant al Reginei Letizia povestește public relația lor

Nu este prima dată când Peñafiel scrie despre presupusa aventură a reginei. În „Letizia și eu”, carte care a apărut în ianuarie, del Burgo a vorbit prima dată despre presupusa relație cu Regina Letizia a Spaniei.  Omul de afaceri i-a povestit jurnalistului că a întâlnit-o pe Letizia în anul 2000 și că începuse o relație cu ea cu ani înainte ca ea să-l cunoască pe Rege.

Omul de afaceri a spus că intenționa să-i ceară Letiziei să se căsătorească cu el în 2002, dar apoi ea i-a spus că se întâlnește cu un „diplomat” pe care nu l-a numit, arată Page Six.

Anul acesta, Regele Felipe și Regina Letizia împlinesc 20 de ani de căsătorie (Instragram)

Omul de afaceri Jaime del Burgo a mai susținut că Regina Letizia l-a întâlnit la un restaurant cu doar o noapte înainte de nunta ei spectaculoasă din 2004 și i-a cerut să nu o „părăsească niciodată”: „Ea mi-a prins mâna și m-a întrebat de ce nu i-am cerut niciodată să se căsătorească cu mine, și-a amintit el. Evident, nu am răspuns. Am încurajat-o cât de bine am putut”.

Del Burgo a afirmat că aventura lui cu Letizia, devenită între timp Regină a Spaniei, s-a încheiat în 2011 când aceasta l-a sunat și i-a spus că nu mai pot „continua să se vadă”. Letizia a fost căsătorită anterior cu scriitorul Alonso Guerrero Pérez din 1998 până în 1999, după o relație de 10 ani.

Ea lucra ca reporter de televiziune când l-a întâlnit pe Prințul Felipe, dar a demisionat după ce logodna lor a fost anunțată public, în 2003. Ulterior, după abdicarea lui Juan Carlos I, Felipe și Letizia au fost încoronați ca Rege și Regină. Cuplul are două fiice: Leonor, de 18 ani, și Sofia, de 17 ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre