Simona Ionescu / Redactor Șef

„Regina” lui Becali, Alexandrina, arma secretă de la FCSB. Ce face pentru jucători

„Regina” lui Becali, Alexandrina, arma secretă de la FCSB. Ce face pentru jucători
Gigi Becali a fost întotdeauna atent cu fiecare detaliu important din viața jucătorilor săi, pentru a se asigura că aceștia fac performanță. Nimeni nu se aștepta însă ca și mama sa, Alexandrina, să fie arma secretă a FCSB. La 92 de ani, aceasta are un rol foarte important în performanța echipei. 

FCSB, al cărei patron este Gigi Becali, are un întreg aparat în spatele jucătorilor, necesar pentru ca lucrurile să funcționeze la parametri optimi. Baza FCSB are o proprietate impresionantă în cartierul Berceni al Capitalei, care a necesitat o investiție de peste 10 milioane de euro. În această bază funcționează aproximativ 40 de angajați care se asigură de bunul mers al echipei. În aceasta schemă intră și Alexandrina Becali, mama latifundiarului, care este arma secretă a FCSB când vine vorba de alimentație sănătoasă. 

„Regina” are ultimul cuvânt

Totul a fost dezvăluit de către Marius Falan, care este bucătarul echipei încă de acum 30 de ani, când lucra la Steaua. Un aspect foarte important este alimentația jucătorilor, care este atent supravegheată de însăși Gigi Becali. Bucătarul a povestit, într-un interviu cu orangesport, care sunt obiceiurile alimentare ale FCSB. „Meniul e variat şi diversificat, în fiecare zi încercăm să le facem altceva, să-i surprindem. Suntem între ciocan şi nicovală, trebuie să le acoperi şi necesarul caloric, carbohidraţi, după antrenament”, a povestit acesta pentru sursa citată. 

Alexandrina Becali le trimite brânză producție proprie jucătorilor 

Alexandrina și Gigi Becali
Sursa foto: Capital

Bucătarul a povestit că Becali este foarte atent ca jucătorii să mânânce doar alimente de calitate. Acesta nu acceptă ca mâncarea de calitate slabă să facă parte din meniul de cantonament. Astfel, latifundiarul trimite jucătorilor inclusiv brânză de la stâna pe care o deține. 

La cei 92 de ani pe care îi are, Alexandrina Becali prepară personal branza, ba chiar trimite din când în când și feluri de mâncare gătite de către ea: “Mama face brânza, să ai grijă să mănânce băieţii”, ar fi transmis Becali către bucătar. Falan a mai povestit și cum patronul FCSB i-a interzis să hrănească jucătorii cu alimente de slabă calitate, preferând să plăteasca de trei ori mai mult pentru mezeluri sănătoase: „Patronul nostru le permite să ia mâncare acasă tocmai pentru a evita servitul mesei prin diverse locaţii care nu le-ar face bine ca sportivi. Tocmai pentru a fi sigur că mănâncă corect, bine, le-a dat voie să ia”, a încheiat Marius Falan. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre