Peste jumătate dintre fumătorii din România (57%) sunt bărbaţi, arată un studiu publicat, marţi, de Reveal Marketing Research. În mod surprinzător, studiul arată și că fumătorii români sunt persoane cu o viaţă mai activă, preocupate de starea de sănătate, de alimentaţie corectă și atente la propria imagine. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.100 de participanţi din toate categoriile de educaţie şi venit, în vârstă de peste 18 ani. Jumătate dintre ei sunt fumători, iar jumătate nefumători.
Concluziile cercetării au evidențiat faptul că fumătorii tind să accepte criticile legate de acest viciu și că, cel mai adesea, ajung în stări conflictuale cu cei din jur din cauza mirosului neplăcut al ţigărilor. Aproape jumătate (43%) dintre românii nefumători au încercat să îi convingă pe cei dragi să renunţe la acest obicei, iar 15% au ajuns chiar la conflicte provocate de acest subiect.
Incendiar. Ultimele fotografii cu Anamaria Prodan dezbrăcată pe Coasta de Azur
Cum arată fiul Mihaelei Rădulescu. Puștiul refuză să vorbească limba română
În ceea ce priveşte alternativele la ţigări, şi implicit fumat, circa un sfert (23%) dintre fumători se consideră informaţi. „Deşi o mare parte dintre fumătorii români ştiu de existenţa alternativelor, doar 40% dintre cei care cunosc alternativele au ales să le încerce, iar 38% au intenţia de a le încerca”, se precizează în cercetare.
Momentul adevărului: de ce fumează românii
Printre descoperirile surprinzătoare făcute de acest studiu se află şi tensiunile create de fumat la locul de muncă. Mai exact, colegii nefumători consideră că lucrează mai mult decât colegii lor fumători, care iau deseori pauze de fumat. În plus, fumătorii se simt discriminați pentru faptul că sunt nevoiţi să iasă în afara clădirii ca să fumeze.
Cu adevărat senzațională e descoperirea făcută de cercetători, cu privire la motivul pentru care românii se apucă de fumat. Țineți-vă bine!
Atunci când se apucă de fumat, românii o fac pentru a se simţi „cineva”, persoane importante. Ei declară că în acest fel, fumând, simt că îşi pot exprima mai bine identitatea și se simt mai împliniți, se mai artă în cercetarea Reveal Marketing Research.
Fumătorii români asociază fumatului şi aspecte emoţionale pozitive, cum ar fi eliberarea de stres şi socializarea. În schimb, nefumătorii percep mai degrabă aspectele negative: mirosul neplăcut, impactul asupra sănătăţii şi dependenţa.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook