Un fericit cumpărător a achiziționat casa visurilor sale, o proprietate luxoasă ce seamănă cu un castel, în Bel-Air, Los Angeles. Vila a fost proprietatea magnatului media A. Jerrold Perenchio și este cea mai scumpă casă din America. Domnul Perenchio era președintele și directorul executiv al Univision. El a condus grupul care l-a achiziționat în 1992, apoi l-a vândut unui grup de investitori cu 12 miliarde de dolari în 2006. A murit în 2017 la 86 de ani.
Cumpărătorul este Lachlan Murdoch, executiv media și fiul magnatului media Rupert Murdoch. Acesta a plătit aproximativ 150 de milioane de dolari pentru faimoasa proprietate, potrivit oamenilor familiarizați cu tranzacția. Lachlan Murdoch este co-președinte al News Corp, care deține Dow Jones & Co., deținător al The Wall Street Journal.
Cea mai scumpă casă din America s-a vândut. Proprietatea e demnă de un rege
Când a fost listată în 2017 pentru 350 de milioane de dolari, casa în stil castel era cea mai scumpă din țară. Proprietatea s-a vândut în final pentru doar 150 de milioane de dolari Acest lucru stabilește totuși un record pentru o casă din zona Los Angeles. Este, de asemenea, a doua cea mai scumpă vânzare rezidențială înregistrată vreodată în țară, potrivit datelor evaluatorului Jonathan Miller.
Așezată pe mai mult de 10 acri, casa a fost proiectată de arhitectul Sumner Spaulding în anii 1930. Arată ca un conac francez în stil neoclasic. Exteriorul casei are 25.000 de metri pătrați. Interiorul locuinței a fost renovat la sfârșitul anilor 1980, dar agenții care au văzut moșia în ultimii ani au spus că ar putea necesita încă o renovare care ar putea costa zeci de milioane. În plus față de casa principală, proprietatea are o pensiune cu cinci dormitoare proiectată de Wallace Neff, o piscină de 75 de metri, o casă de biliard, un teren de tenis. Mai are o galerie auto pentru 40 de vehicule și grădini îngrijite, conform listării oficiale.
Foto: Facebook
Puterea intuiției. Cum o putem „auzi”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook