Simona Ionescu / Redactor Șef

Serghei Mizil, dezvăluiri despre trecut. „După Revoluție m-am lăsat, îmi pare rău că mi-ar fi plăcut…”

Serghei Mizil, dezvăluiri despre trecut. „După Revoluție m-am lăsat, îmi pare rău că mi-ar fi plăcut…”
Când apare la televizor, reușește să smulgă mereu zâmbetele celor care îl privesc. Iată câteva lucruri neștiute despre Serghei Mizil.

Afaceristul Serghei Mizil are o latură sensibilă pe care nu multe persoane au știut-o.

Serghei Mizil, dezvăluiri despre trecut. „După Revoluție m-am lăsat, îmi pare rău că mi-ar fi plăcut…”

A avut un anturaj de oameni cu mulți bani în perioada comunistă, a fost prieten cu Nicu Ceaușescu și a participat la cele mai incredibile petreceri. Dar dincolo de aceste lucru, simpaticul Serghei Mizil și-a văzut de școală și a terminat o Facultatea de Arte, lucru de care e foarte mândru.

Invitat în podcast-ului „Istoria secretă” cu Ionuț Cristache, Serghei Mizil, acesta a povestit despre momentul în care picta tablouri și succesul pe care l-a avut. „Vindeam numai afară (n.r. picturi) – rupeam, mergeam la galerii cu catalogul, arătam și vindeam. Sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, sunt membru UNESCO”, a explicat Serghei Mizil.

Am fost ultima promoție a lui Ciucurencu

Pasionat de artă, Serghei Mizil a reușit să învețe de la un mare pictor al României, e vorba de Ciucurencu și a făcut parte din ultima promoție a acestuia.

„După Revoluție m-am lăsat, îmi pare rău că mi-ar fi plăcut, ca orice om, să pot să trăiesc la nivelul asta din ce-mi place să fac, din pictură. Eu am fost ultima promoție a lui Ciucurencu, care a fost unul dintre cei mai mari pictori români și am avut un mare avantaj pe chestia asta că el venea și nu prea ne mai ținea minte”, a mai spus vedeta.

Apreciat de Sergiu Nicolaescu

Cu ceva timp în urmă, Mizil a povestit că unul dintre celebrele vernisaje ale lui a avut în anul 1989, iar unul dintre celebrii invitați care i-au apreciat lucrările a fost regretatul actor Sergiu Nicolaescu. Cu doi ani înainte însă, el a mai avut un vernisaj care s-a bucurat de mare succes, la Roma, la Academia Română din Italia.

Sursă foto: tacataca

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre