Cel mai neconvențional număr 1 al tenisului mondial, Ilie Năstase a acceptat invitația lui Mihai Morar de a participa la podcast-ul acestuia, „Fain și simplu”. Ilie Năstase i-a impresionat pe internauți cu povestea despre părinți, dar și despre bunicii săi, care au fost trimiși în Siberia.
„Nici mama, nici sora ei nu și-au cunoscut părinții. Au fost refugiate din Republica Moldova. Tata era la Râmnicu Sărat, polițistul Băncii Naționale, și a fost mutat la Soroca. Acolo a cunoscut-o pe mama. Sora mea mai mare a fost prima clasă acolo, la Soroca. Fiind polițist și având relații, i s-a spus că intră rușii în Moldova. Fă-ți bagajele și dă-i drumul în România. Bunicii mei care erau acolo au fost trimiși în Siberia. Bunicului după o lună i s-a amputat piciorul, pentru că erau -40 de grade, bunica a murit și ea acolo. Și ne-am întors la Râmnicu Sărat”, și-a început povestea Ilie Năstase.
„M-am născut cu moașă, că mama n-a mai ajuns la spital”
Doi ani a stat familia la Râmnicu Sărat, dar într-o zi a apărut guvernatorul României în vizită. I-a plăcut atât de mult de tatăl său, încât i-a făcut o ofertă de nerefuzat: să vină în București. „I-a spus: Nea Gheorghe, te vreau la București. Uite, îți dau casă și tot ce vrei matale că îmi place de dumneata. Și am ajuns la Progresul, la Staicovici, unde se juca Cupa Davis. Actualele Arene BNR, unde nu putem juca acum”, susține Ilie Năstase.
„Când ați tăiat nucul acesta, parcă mi-ați tăiat un deget de la picior”
În acest cartier, aflat la doi pași de Cotroceni, a copilărit până la vârsta de șase ani și își amintește cu drag de iernile în care se dădea cu sania. Și nu poate uita niciodată nucul copilăriei.
„M-am născut cu moașă pentru că mama n-a putut să ajungă „pe deal, unde era spitalul Panduri” și tata a chemat o moașă. (…) Țin minte mâncam corcodușe. Săream prin pom, era un nuc pe care nu pot să-l uit, săream cu Costică (fratele), băteam nucul… I-am spus guvernatorului Isărescu: Când ați tăiat nucul acela, știți ce s-a întâmplat cu mine? Mi-ați tăiat un deget de la picior”, a mărturisit Ilie Năstase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook