Simona Ionescu / Redactor Șef

Taylor Swift este cea mai nocivă vedetă, iar acum a fost dovedit acest lucru. Detalii incredibile

Taylor Swift este cea mai nocivă vedetă, iar acum a fost dovedit acest lucru. Detalii incredibile
În contextul problemelor climatice, întreaga planetă se uită la posibilitățile de a duce o viață mai ecologică, prin reducerea amprentei de dioxid de carbon ( CO2). Această preocupare intră  din ce în ce mai mult în atenția autorităților și nu numai.

În timp ce orice om poate stabili cât de mult poluează  prin modul său de viață, vizualizând, prin intermediul unor aplicații, cantitatea de CO2 produsă, vedetele nu își bat capul cu asta. ele poluează la greu, printre altele folosind avioane private în deplasări. Este și cazul cântăreței Taylor Swift care e campioana monduală a poluării, în rândul vedetelor.

Taylor Swift este cea mai poluatoare vedetă

Avionul lui Taylor Swift a emis mai mult CO2 decât orice alt avion de celebritate până acum, în acest an, dezvăluie Insider.com. Echipa ei spune că nu îi aparține chiar toată vina. Avionul lui Taylor Swift emite mai mult dioxid de carbon decât avionul oricărei alte celebrități. Un studiu recent realizat de Yard, o firmă de marketing digital, a constatat că avionul lui Swift a emis 8.293 de tone de CO2 până în acest an – cu peste 1.200 de tone mai mult decât avionul celui de pe locul secund, Floyd Mayweather.

Studiul a folosit date din contul de Twitter @CelebJets, care urmărește călătoriile celebrităților. Contul arată că avionul lui Swift a efectuat 170 de călătorii în acest an. Cel mai scurt zbor al ei a fost de 36 de minute. Emisiile sunt de aproape 1.200 de ori mai mari decât emisiile totale anuale ale unei persoane, notează studiul.

Taylor Swift zboară cu un Dassault Falcon 7X (foto) din 2009, pe care l-a achiziționat în 2012, potrivit TMZ. Echipa cântăreței a venit în apărarea acesteia într-o declarație pentru E! News, spunând că zborurile nu au fost toate vina ei. „Avionul lui Taylor este împrumutat în mod regulat altor persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Swift pentru E! Știri. „A-i atribui cele mai multe sau toate aceste călătorii ei este vădit incorect.”

Reacții negative pentru zborurile private ale vedetelor

Lista vedetelor care umplu atmosfera cu emisii de CO2 îi numără  și pe: Jay-Z, A-Rod, Blake Shelton și Steven Spielberg. Celebritățile au primit reacții negative pentru zborurile lor private scurte pe fondul crizei climatice. Kylie Jenner a stârnit recent reacții după ce a postat o fotografie alb-negru pe Instagram cu iubitul ei Travis Scott și cele două avioane private ale lor (foto). Drake a primit, de asemenea, reacții pentru călătoria sa scurtă și frecventă cu avionul privat și a încercat să se apere spunând că zborurile nu aveau pasageri.

Însă, e de reținut, mai arată sursa citată, că deși emisiile legate de aviație reprezintă doar trei procente din emisiile de gaze cu efect de seră din SUA, însă avioanele în general produc mai multe emisii în timpul unui zbor decât o fac mulți oameni într-un an. Avioanele private produc mai multe emisii per pasager, deoarece de obicei sunt mai puțini oameni care călătoresc în ele.

CO2 eliberat în atmosferă este unul dintre principalii factori ai crizei climatice actuale. Gazul creează un efect de seră care captează căldura pe pământ, modificând tiparele climatice cunoscute și inducând evenimente meteorologice extreme.

Surse foto: Instagram, Globaljet.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre