În ziua de astăzi, toată lumea deține un telefon mobil. În timp ce utilitatea sa este de necontestat, există voci care condamnă ferm protocoalele de urmărire din ultimii ani. Motivul este că nu mai există intimitate, iar companiile folosesc datele utilizatorilor în scopuri neortodoxe. Ceea ce nu știe multă lume este că IPhone-ul ține evidența locului în care mergeți, data la care ați mers și chiar de câte ori ați fost într-o anumită locație. Telefonul tău știe tot ce faci.
Mulți utilizatori Apple nu realizează că pot accesa această funcție, dar există o modalitate ușoară de a o verifica și chiar de a o dezactiva. Potrivit Apple, această funcție este utilă pentru servicii personalizate „cum ar fi rutare predictivă a traficului și pentru a face fotografii mai bune”. Acesta este modul în care iPhone-ul vă poate permite să căutați în aplicație anumite locații sau să vă spună cât va dura până ajungeți acasă. Datele sunt criptate și sunt stocate numai pe dispozitivul respectiv.
Telefonul tău știe tot ce faci. Cum accesezi harta ascunsă
Cei care doresc să verifice propria versiune a acestor date, au de urmat câțiva pași simpli. Trebuie să acceseze aplicația „Setări” de pe iPhone și să deschidă secțiunea „Confidențialitate”. Se face clic pe „Servicii de locații” în partea de sus a ecranului. În partea de jos se selectează opțiunea „Servicii de sistem”. Apoi se face clic pe „Locații semnificative” și vi se va solicita codul de acces sau să utilizați Face ID.
Aici ar trebui să vedeți o listă a orașelor și locurilor în care ați fost și puteți face clic pe ele pentru a dezvălui mai multe. Dacă faceți clic pe o locație, puteți dezvălui locul în care Apple v-a etichetat casa și vă poate oferi date, ore și chiar cum ați ajuns acolo, cum ar fi mersul pe jos sau condusul mașinii. Pentru cei ce preferă ca aceste date să nu fie salvate, există și opțiunea de a le dezactiva. Pur și simplu se intră în secțiunea „Locații semnificative” și se oprește comutatorul verde din partea de sus.
Foto: Facebook
Melodia lui Smiley pentru fiica sa. Video oficial
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook