Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultima fiță nebunească de la o mare casă de modă: o brățară incredibilă. Prețul e exorbitant

Ultima fiță nebunească de la o mare casă de modă: o brățară incredibilă. Prețul e exorbitant
Zilele acestea casele de modă și-au prezentat ultimele colecții, iar unele dintre ele au reușit să atragă atenția, însă nu din punct de vedere estetic. Multe ciudățenii au ieșit la iveală.

Internauții sunt de-a dreptul copleșiți de ultimul accesoriu  la modă lansat de celebra casă de modă Balenciaga. Ultima fiță e o brățară care costă nu mai puțin de 4.400 de dolari. În esență, aceasta este o rolă de bandă scotch. În România o găsiți în orice papetărie. Dar  Balenciaga o prezintă ca pe o brățară high-end cu prețul absurd de 3.000  de euro (4.400  de dolari).

bratara din bandă scotch
Noua brățară de lux de la Balenciaga costă 4000 de dolari (Sursa: Instagram)

Comparativ, atât costă o brățară din aur de la Cartier. Modelele iconice precum Just un clou sau Love bracelet, care sunt din aur masiv, au prețuri care încep de la 3500 de euro.

Balenciaga are o tradiție în a lansa accesorii ciudate

Nu este  prima dată când Balenciaga oferă extravaganțe pe podium. În 2017, a lansat geanta „Arena extra-large shopper tote bag” care costa 2700 de dolari și care semăna până aproape de identitate cu plasa albastră de cumpărături Ikea ce costa, la vremea respectivă 1 dolar.

ghete Balenciaga
În 2022, Balenciaga a lansat adidașii Paris, care arătau ca scoși din gunoi. Se accesorizau cu „genți” din saci de gunoi, costând, fiecare, 1800 de dolari bucata

În 2022 a prezentat alte accesorii la modă exagerat de scumpe. Noile genți semnate de Demna, directorul artistic al mărcii Balenciaga, costau 1.800 de dolari, bucata.  Au fost, practic, cei mai scumpi saci de gunoi din lume, care au primit și un nume: „Trash Pouch”.

Balenciaga este cunoscută pentru că trimite lumea într-o frenezie din cauza produselor sale nonconformiste.  Amintim aici și adidașii Paris distruși, lansați în primăvara aceluiași an, 2022, la același preț halucinant și care arătau ca scoși din gunoi. Poate vă amintiți și colecția mai veche de parka cu șapte straturi, care consta, mai exact, în suprapunerea a tot atâtea haine.

Brățara – bandă scotch se vinde cu mii de dolari

Noul accesoriu la modă cu care Balenciaga a reușit să isterizeze internetul  este, cum spuneam, o banală rolă de bandă scotch, ridicată la pretenția de bijuterie haute couture, pentru simplul fapt că are imprimat pe ea numele celebrei case de modă. Brățara Balenciaga – rolă de bandă scotch transparentă – a făcut parte din colecția de toamnă / iarnă 2024 – 2025 a Balenciaga, dezvăluită pe 3 martie în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

bratara din bandă scotch
Așa a fost prezentată brățara Balenciaga la Săptămâna Modei de la Paris (Sursa: Instagram)

Un model a purtat brățara pe podium. Tânăra a defilat îmbrăcată într-o rochie mai largă, albastru pudrat, care era strânsă pentru a se potrivi corpului ei cu bandă adezivă. Ulterior, brățara cu bandă adezivă a devenit virală după ce a apărut pe pagina TikTok a influencerului de modă @highsnobiety.

@highsnobiety Would you wear this? 🤨 #balenciaga ♬ Imperfect Island – DJ BAI

Un videoclip de pe pagină care întreabă „Ai purta asta?” a fost văzut de peste opt milioane de ori în numai câteva zile. Și alți internauți au prezentat brățara. „Balenciaga este un experiment social de a vinde oamenilor bogați lucruri fără sens”, a spus @toni.montana97 în secțiunea de comentarii. Un alt comentator, @hyures1, a intervenit: „Oamenii bogați vor să se simtă săraci atât de rău”.

@shabazsays Would you buy this Balenciaga tape bracelet? No.. why becuse you’re a.. 😂 #balenciaga #fashion #TikTokMadeMeBuyIt #parisfashionweek #comedy #braclet #balenciagatape ♬ original sound – Shabaz Says

Brățara a acaparat milioane de fashioniști din China. Influencerii de acolo își creează propriile accesorii din bandă adezivă pe care speră să le vândă, profitând de moda lansată de Balenciaga. Un utilizator de pe Douyin – versiunea chineză a TikTok – a postat propriul videoclip oferind un inel, cercei și un colier din bandă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre