Simona Ionescu / Redactor Șef

Un nou drog face ravagii în cluburi: gaz în balon. Și fiica lui Boureanu a fost surprinsă cu unul în gură

Un nou drog face ravagii în cluburi: gaz în balon. Și fiica lui Boureanu a fost surprinsă cu unul în gură
„Funny gas”, un sedativ inhalat din baloane, este în continuare la mare modă prin cluburi. Fiica lui Cristian Boureanu a fost surprinsă cu balonul în gură.

De fapt, tânăra s-a fotografiat singură și a postat imaginea pe social-media. Ioana Boureanu a împlinit recent 21 de ani. Tânăra s-a schimbat radical, nu mai este adolescenta timidă de altădată, iar fotografiile pe care le publică dovedesc acest lucru. Blondina a devenit o adevărată petrecăreață în stil mare. De exemplu, de ziua ei, a închiriat un penthouse într-un complex rezidențial din capitală, unde și-a invitat toți prietenii, pentru o petrecere de pomină, care a durat până dimineața.

Ioana e fiica lui Cristian Boureanu cu prima sa soție, Irina. Ei s-au căsătorit în anul 2000, apoi au devenit părinții Ioanei. Ulterior, au divorțat după numai patru ani de căsnicie, după ce Cristian Boureanu a aflat că soția sa, Irina, îl înșela cu nașul lor de cununie și bunul lui prieten, Sebastian Vlădescu.

Avertismentul Agenţiei Naţionale Antidrog

Agenția Națională Antidrog avertiza încă d anul trecut că la petrecerile organizate pe plajă, tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloane umflate cu ajutorul unui dispozitiv ce are încorporat un cartuş care degajă această substanţă.

Protoxidul de azot (N2O) – gazul ilariant, cunoscut şi sub denumirea de „Funny gas”, este un sedativ incolor şi inodor şi este folosit în domeniul medical ( în stomatologie, de exemplu), sub supraveghere medicală, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic. Același gaz e folosit și în industria alimentară la prepararea cremelor de tip frişcă, inhalarea acestei substanţe fiind strict interzisă.

Ce efecte are gazul ilariant

Inhalarea gazului dă persoanei consumatoare o stare de detașare, cu încetinirea timpului de reacţie a corpului uman, posibil transpiraţia excesivă, greaţă, vărsături, ameţeală, oboseală, halucinaţii, distorsiuni de sunet şi pierderi de memorie. Efectele se amplifică ca urmare a creşterii cantităţii de gaz inhalat sau a inhalării gazului prea rapid şi în combinaţie cu alcoolul, arată ANA.

În cazul în care, după inhalarea unei cantități de gaz ilariant, semnele şi simptomele sunt cele ale unei reacţii alergice – febră, frisoane, urticarie, respiraţie dificilă – trebuie solicitat de urgenţă a ajutorul medical.

Sursa foto: Instgaram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre