Un trib din statul insular îndepărtat Vanuatu din Pacific îl plânge pe prințul Philip. Locuitorii tribului îl credeau pe ducele de Edinburgh un zeu războinic reîncarnat. Totul ar fi început prin 1950-1960 și s-ar fi accentuat în 1974, atunci când Philip a vizitat tribul alături de regina Elisabeta. Potrivit credinţei tribului din Yaohnanen şi din satele din jur, pentru care tradiţiile spirituale sunt deosebit de importante, liderul luptătorilor urma să revină în insule însoţit de o soţie albă, bogată.
Acum că prințul Philip nu mai este, locuitorii ar putea continua cu venerarea prințului Charles. Acesta din urmă a vizitat cel mai recent Vanuatu în 2018, conform lui Kirk Huffman, o autoritate în aşa-numitul cult „Mişcarea prinţului Philip”.
Un trib din Pacific îl plânge pe prințul Philip. Se vor face ritualuri speciale
Huffman a declarat că, acum că prințul a încetat din viață, tribul va face anumite ritualuri de plângere a celui pe care l-au venerat ca pe un zeu străvechi. „Îmi imaginez că vor avea loc unele jeliri ritualice, unele dansuri speciale”. Huffman a declarat că în cadrul acestor ritualuri „bărbaţii vor bea kava (o infuzie din rădăcina unei plante de ardei), cheia deschiderii uşii către lumea intangibilă. Acolo nu se bea ca mijloc de îmbătare. Se conectează lumea materială cu lumea imaterială”, a explicat expertul.
Harry și Meghan, primul mesaj public
Prințul Harry și Meghan Markle au transmis și ei primul mesaj oficial, după moartea prințului. Pe site-ul organizației Archewell, care aparține lui Harry și soției sale, Meghan Markle, a fost publicat un mesaj în memoria ducelui de Edinburgh. Până acum, Harry și soția sa nu au vorbit direct după moartea lui Philip.
Pe un fundal întunecat, un singur mesaj în relief, scris cu litere albe. „În memoria Alteţei Sale Regale, Ducele de Edinburgh, 1921-2021. Vă mulţumim pentru devotament. Ne veţi lipsi foarte mult”, a fost afişat pe site-ul Archewell, organizaţia de caritate şi de producţie audiovizuală fondată de cuplu anul trecut.
Foto: Facebook
Ce zice Andreea Bălan de relația cu Tiberiu Argint. Se mărită sau nu?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook