Simona Ionescu / Redactor Șef

Urmează cea mai scumpă nunta din lume. Invitațiile trimise sunt șocante

Urmează cea mai scumpă nunta din lume. Invitațiile trimise sunt șocante
Finalul iernii a marcat cel mai scump și extravagant eveniment monden din lume. Logodna fiului celui mai bogat indian. Cei mai bogați și importanți oameni ai planetei au participat la petrecerea din Mumbay: Ivanka Trump, Mark Zuckerberg alături de soția sa, dar și Bill Gates; șeful Disney, Robert Iger, fostul prim-ministru suedez Carl Bildt, fostul prim-ministru canadian Stephen Harper, dar și Regele Bhutanului. Se spune că Rihanna a încasat 6 milioane de dolari pentru a le cânta.

În câteva zile, urmează cea mai scumpă nunta din lume. Invitațiile trimise sunt șocante și, având în vedere ce s-a întâmplat, cât s-a cheltuit și cine au fost invitații la petrecerea de logodnă, e de la sine înțeles că desfășurarea de forțe ce urmează pentru nuntă va fi ceva greu de imaginat.

Anant Ambani, fiul miliardarului indian Mukesh Ambani, unul din cei mai bogați și extravagani oameni de pe planetă, se va căsători cu Radhika Merchant pe 12 iulie 2024, la Jio World Convention Centre din Mumbai. Tânărul este implicat activ în afacerile familiale, contribuind la dezvoltarea și expansiunea diverselor segmente ale Reliance Industries Limited, precum și în activități filantropice.

Viitoarea sa soție, Radhika Merchant este și ea cunoscută pentru implicarea în afaceri și activități filantropice și proiecte culturale, susținând inițiative legate de artă și educație. Ea este fiica lui Viren Merchant, directorul general și CEO al Encore Healthcare. Tânăra are experiență în consultanță de management și a lucrat cu diverse companii de top.

Cel mai bogat om din India

Tatăl viitorului mire, Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, cea mai valoroasă companie din India, ocupă locul 1 în Topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia. Este cel mai bogat om din India, dar și de pe întreg continentul, cu o avere netă de 96,4 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg din 11 august 2023.

Tatăl viitorului mire, Mukesh Ambani, ocupă locul 1 în Topul Forbes al celor mai bogați oameni din Asia

Cel mai bogat om din India este, de asemenea, al 11-lea cel mai bogat din lume. Cu așa o avere, este de la sine înâeles că familia va oferi, cu ocazia nunții mezinului, un spectacol care va fi greu de egalat.

Invitațiile trimise pentru cea mai scumpă nunta din lume sunt șocante

Având în vedere că nunta va începe în mai puțin de 2 săptămâni, invitațiile au fost trimise. Imagini au ajuns și pe internet.

Anant Ambani, fiul miliardarului indian Mukesh Ambani, se va căsători cu Radhika Merchant (Instagram)

Invitația de nuntă a lui Anant Ambani este o dovadă de opulență și tradiție, îmbinând perfect elemente de design luxos cu patrimoniul cultural indian. Cântărește kilograme, conține metale prețioase, aur și argint, reflectând măreția evenimentului ce urmează. Fiecare aspect al invitației, de la imprimatul elegant până la ornamentele sofisticate, subliniază importanța acestei ocazii memorabile, scrie Economictimes.com.

Pe măsură ce se apropie ziua nunții lui Anant Ambani cu Radhika Merchant, invitația extravagantă a captat atenția internetului. Programată pentru 12 iulie în Mumbai, această mare sărbătoare va combina tradiția cu opulența, începând cu o invitație care a devenit subiect de discuție printre internauți. Invitația extravagantă, care seamănă cu un templu, este decorată cu detalii elaborate și imagini ale divinităților indiene.

Un videoclip recent distribuit pe rețelele sociale arată cum au primit cei aleși invitația de nuntă. Mai întâi, o cutie imensă,  de culoarea aurului. Odată desfăcută, cutia roșie a invitației propriu-zise începe să cânte mantre hindi liniștitoare și dezvăluie, când este deschisă, un mic templu argintiu. Templul, realizat din argint, conține idoli din aur ai diferiților zei hinduși, inclusiv Ganesh, Radha-Krishna și Zeița Durga.

Totodată, invitația dezvăluie diferite carduri pentru fiecare facilitate de la nuntă. Un card, realizat din argint și asemănător cu poarta principală a unui templu antic, detaliază evenimentele nunții și include imagini ale mai multor zei hinduși. Un alt card din cutia invitației prezintă o sculptură elaborată a zeului Vishnu, alături de rame mai mici cu miniaturi ale altor zei.

Reacții pe rețelele sociale

Invitația de nuntă include deja mai multe suveniruri scumpe, cum ar fi o pânză brodată cu inițialele mirilor „AR”, un șal albastru și o cutie de argint plină cu mai multe cadouri. Această prezentare extravagantă a generat reacții mixte în mediul online. Un utilizator de Reddit a comentat cu umor: „Ar fi trimis și un dulap”, în timp ce altul a remarcat: „Această invitație este bugetul întregii mele nunți”.

Anant Amban și Radhika Merchant au mai avut trei mega petreceri înainte de nuntă (Instagram)

Înainte de nuntă, Nita Ambani, mama mirelui, a vizitat Templul Kashi Vishwanath din Varanasi pentru a prezenta prima invitație zeului Shiva.

Marele eveniment Ambani

Petrecerile dinaintea nunții au fost la fel de grandioase. Primul eveniment a avut loc în Jamnagar, cu spectacole ale unor vedete internaționale precum Katy Perry, Diljit Dosanjh și Rihanna. Al doilea eveniment pre-nuntă s-a desfășurat pe un luxos vas de croazieră în Europa, cu numeroase celebrități prezente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anant Ambani (@anantmukeshambanii)

Acum urmează cea mai scumpă nuntă din lume, iar ceremoniile vor începe pe 12 iulie cu ceremonia Shubh Vivah, urmată de Shubh Aashirwad, pe 13 iulie și se vor încheia cu Mangal Utsav, o altă ceremonie hindusă pe 14 iulie.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre