Simona Ionescu / Redactor Șef

Vă amintiți de Cheeky Girls? Iată cum au ajuns acum!

Vă amintiți de Cheeky Girls? Iată cum au ajuns acum!
Acum  20 de ani, gemenele Gabriela și Monica Irimia, cunoscute drept Cheeky Girls, făceau furori în Marea Britanie și nu numai. S-a spus că au compus cea mai penibilă melodie din toate timpurile, însă continuau să fie vizionate, iar piesele lor dominau topurile radiourilor din străinătate.

Rampa de lansare a celor două fost participarea la show-ul de talente „Popstars: The Rivals” în urmă cu 18 ani. Gabriela a povestit, cu ceva timp în urmă, care este povestea celebrului cântec care a făcut furori în toată lumea. „Dacă nu ar fi fost această emisiune, noi am fi putut ajunge balerine. Trebuia să cântăm ceva în cadrul audiţiei noastre în emisiunea Popstars: The Rivals, aşa că mama noastră, Margit, a scris The Cheeky Song în jumătate de oră”.

Single-ul lor de debut, The Cheeky Song, a devenit numărul 2 în Anglia. Piesa le-a adus venituri de un milion de lire sterline, o sumă incredibil de imaginat la acea vreme, și a rămas în Top 5 UK Singles timp de cinci săptămâni.

Iubiți celebri și un milion de lire sterline

Româncele au vândut 1,2 milioane de albume în întreaga lume. Au lansat imediat alte hituri: Take Your Shoes OF și It’s a Cheeky Holiday!. Apoi a urmat un album:  PartyTime, și au ajuns să concerteze în fața a 100.000 de oameni.

„La un an de la lansarea piesei The Cheeky Song a fost o nebunie totală. Am câștigat un premiu la National Music Awards, apoi am mers în Filipine, Tailanda, Japonia. Dar asta ne-a acaparat toată viața. Nu aveam timp de nimic și nu avem niciun prieten. Eram singure, deși cântam în fața a 100.000 de oameni”, a spus Gabriela de la Cheeky Girls în The Guardian.

Gabriela a avut o relație care a ținut prima pagină a tabloidelor din Marea Britanie. Ea a fost iubita fostului parlamentar Lembit Opik, din 2006, când el avea 41 de ani și ea 24, până în 2008, dar după doar patru luni de logodnă, relația lor s-a terminat. Românca a declarat, după despărțire, că a pierdut o sarcină, iar deputatul nu a știut de acest lucru, aflând prin intermediul presei.

Îmbolnăvite de succes, au ajuns la faliment

Ceea ce a urmat e „rețeta” prin care au trecut multe vedete care au cunoscut succesul peste noapte. Deși locuiau în hoteluri de lux și călătoreau la business class, se simțeau singure. Nu dețineau controlul asupra afacerii pe care o reprezentau și au devenit obsedate de felul în care arată. Au început să se înfometeze și au ajuns anorexice, ceea ce le-a îmbolnăvit serios. Sănătatea precară s-a reflectat asupra muzicii. Nu au mai scos niciun hit, casa lor de producție a dat faliment. Au trebuit să o ia de la zero.

În 2016, gemenele povesteau că au lucrat doi ani  numai pentru a își achita datoriile. Dar cel mai grav e că au rămas cu sechele pe viață: artrită la coloana vertebrală și la genunchi, pietre la rinichi, pierderi de memorie și leziuni digestive.

„Amintirile noastre sunt destul de pierdute acum – privind câteva imagini din călătoriile prin Orient și Europa, mă uit și îmi spun: Am fost de fapt acolo? Nu-mi amintesc pentru că eram bolnavă la vremea aceea”, a declarat Gabriela pentru Mirror.

Ce fac Cheeky Girls în prezent

În prezent, Gabriela și Monica sunt la fel de apropiate și își continuă activitatea muzicală. Înainte de izbucnirea pandemiei, fără a mai avea însă succesul fulminant de la început, Cheeky Girls au avut mai multe turnee în Marea Britanie. Ele au apărut în ediția Channel 4 Coach Trip, iar în 2015 Monica a jucat într-un documentar despre tinerii care se luptă să intre pe piața muncii din Marea Britanie și Ungaria.

Un an mai târziu, aceasta s-a căsătorit cu logodnicul ei, Shaun Taylor, care lucrează în domeniul construcțiilor. „Este un băiat foarte special. Merge la toate spectacolele ei și i-a cumpărat multe cadouri – inclusiv o mașină. Inelul de logodnă are un diamant imens”, a spus mama gemenelor, Margit, în aceeași publicație.

Irish News scrie că cele două au început o nouă viață și fac diverse cursuri pentru a se reprofila. Mama fetelor a dezvăluit că Gabriela a făcut trei cursuri de cosmetică și că Monica vinde mașini. „Ambele sunt pasionate de șofat”, spune mama lor. Ambele însă își întrețin siluetele în sala de sport și, ocazional, își încântă fanii cu imagini din timpul antrenamentului.

Sursa foto: Instagram

Atenţie la roaming în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre