Simona Ionescu / Redactor Șef

Viral pe TikTok. La 23 de ani e mama unei adolescente de 17. „Provocările sunt imense!”

Viral pe TikTok. La 23 de ani e mama unei adolescente de 17. „Provocările sunt imense!”
Ne-am obișnuit să spunem că „viața bate filmul”, iar povestea ce urmează ne oferă un nou exemplu. Creșterea adolescenților e o provocare în fiecare familie. Și cu atât m ai mare când familia e atipică.

O tânără de 23 de ani a devenit vedetă pe TikTok relatând provocările prin care trece ca să o crească pe fiica ei adolescentă, în vârstă de 17 ani. Hunter Nelson, care trăiește în Kentucky, e mama unei tinere de 17 ani după ce a devenit tutorele legal al surorii sale vitrege, la moartea părinților.

Ea a început să posteze despre configurația neobișnuită a familiei ei pe TikTok, în încercarea de a-i ajuta pe alții care trec prin situații similare. Într-o serie de postări, ea îi informează pe oameni că nu a avut un copil la șase ani, ci a luat-o pe adolescenta Gracie în grija ei în 2021. Cele două au același tată, care a murit în 2015.

„Este datoria mea să o țin în siguranță”, spune studenta în vârstă de 23 de ani, dezvăluind cum a devenit „mama” unei adolescente de 15 ani la 21 de ani, după moartea ambilor lor părinți.

Două copile, mamă și fiică

După moartea tatălui lor, șase ani, fetele au crescut îngrijite de mama lui Gracie, care a murit și ea în 2021. Atunci, Hunter, care era deja majoră, a decis să găsească o modalitate de a solicita tutela ei pentru a o menține „în siguranță, fericită și pentru a-i îndeplini toate nevoile și dorințele” în loc să o lase pe sora sa vitregă să fie plasată în plasament. În timp ce mulți oameni i-au spus lui Hunter că își distruge viața, ea susține că a deveni mamă i-a schimbat viața în bine.

@hunterenelson Reply to @duchessz62 ♬ original sound – Hunter

Studenta, care se specializează în învățământul primar, explică: „Viața mea a căpătat un scop complet nou când Gracie a venit să locuiască cu mine!! Îmi place să o văd cum se bucură de adolescență. După moartea tatălui ei, serviciile sociale au căutat fie să o pună pe Gracie în plasament, fie cu o mătușă, dar mătușa nu s-a dovedit a fi potrivită. Lucrurile care se întâmplau pur și simplu nu erau sigure pentru Gracie”, explică Hunter. Ea a menționat, de asemenea, că există o istorie a abuzului de alcool în familie, tatăl ei bând mult cu partenerii săi.

În încercarea de a-și ajuta sora din Carolina de Nord, Hunter a depus o cerere de tutelă legală, despre care a spus că a costat aproximativ 120 de dolari la acea vreme. Solicitarea ei a ajuns în instanță, iar în final Hunter a câștigat tutela surorii ei vitrege. Ea a spus că atunci când Gracie s-a mutat cu ea, tot ce avea era un rucsac plin cu haine și un câine mic care urma să nască. Pentru a o face pe Gracie să se simtă ca acasă, Hunter a spus că și-a făcut dormitorul „super drăguț și i-a luat niște haine”.

Care sunt frământările mamei de 21 de ani

Într-un videoclip, ea detaliază unele dintre temerile pe care le-a avut când a devenit, din punct de vedere legal, mama unei tinere de 15 ani. Prezentate ca și cum ar fi gândurile ei interioare, subtitrările însoțitoare scriu: „Nici alți părinți sau membri ai personalului de la liceul ei nu mă vor lua [sic] serios”, „Oamenii mă întreabă în ce clasă sunt atunci când merg la evenimentele ei…”,  „Cum o voi învăța să conducă când eu abia reușesc să ies pe drum”…

@hunterenelson i was so excited for gracie to be born but so mean to her sfter she came home and stsrted walking lmao #fyp ♬ original sound – Hunter

În timp ce Hunter recunoaște că asumarea rolului de mamă pentru sora ei adolescentă a fost grea, a primit mult sprijin din partea prietenilor și a iubitului ei. Ea spune despre iubitul ei: „Sincer, nu aș putea face nimic fără el, el mă susține atât de mult, este mândru de mine, mă asigură că fac o treabă bună… iar mama lui este o mană divină, de asemenea”, arată Daily Mail.

Hunter își crește fiica / soră impunând și restricții

De când a postat despre povestea ei online, Hunter a fost inundată de comentarii. Pentru început, mulți oameni erau confuzi cu privire la modul în care a devenit o mamă atât de tânără, așa că Hunter a detaliat situația ei pas cu pas. În ceea ce privește cum este viața acasă, mulți oameni o întreabă pe Hunter dacă aplică reguli la care a răspuns „da”. Ea spune că nu îi permite lui Gracie să fumeze, să vapeze sau să consume alcool. Și nici nu o lasă noaptea în afara casei.

Hunter Nelson și-a iubit sora mai mică, Gracie, din prima zi în care a vizitat-o la maternitate, după ce s-a născut (Sursa foto: captură video TikTok)

În ceea ce privește rețelele sociale, Hunter spune că Gracie are permisiune pentru aplicații precum TikTok și Instagram, „dar o urmăresc ca să reglementez cine interacționează cu ea”.

„Înțelege că este datoria mea să o țin în siguranță – eu sunt tutorele ei, a mai spus Hunter. Ne distrăm împreună, ne iubim și facem ca lucrurile pe care le fac surorile, dar și eu sunt singura ei figură parentală, așa că se adaugă acel element în plus. Cum ar fi are reguli și treburi de făcut. Fac tot ce ar face mama ei”.

Sursa foto: Capturi video TikTok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre