Deși colecția sa de ceasuri are adevărate opere de artă, recent Vladimir Putin a renunțat la acestea și a ales unul produs de o companie rusească, Raketa.
Ceasul face parte din colecția Imperial Peterhof Factory
Ceasul pe care îl poartă în ultima perioadă Vladimir Putin a fost o comandă specială pentru peședintele Rusiei. Se spune că acesta a ales culoarea aurului, tipul de piatră, dar și modelul curelei. Pentru că obiectul de la mâna președintelui are mecanism automat, un cristal de safir și o carcasă din aur de 18 carate.
Pe cadran sunt și inițialele lui Putin dar și stema țării. Ceasul face parte din colecția Imperial Peterhof Factory a fabricii de ceasuri Raketa. Se estimează că acest ceas ar costa în jur de 1,5 milioane de ruble, adică aproape 24.000 de euro. Se crede că Putin ar fi ales să poarte un ceas rusesc pentru a demonstra că e patriot, în contextul în care Occidentul a sancționat Rusia în urma războiului cu Ucraina.
Cel mai scump ceas al lui Putin costă 1,5 milioane de euro
Dar din colecția de ceasuri a lui Vladimir Putin fac parte și un Blancpain, pe care Putin l-a purtat în anul 2012, care este estimat la suma de 500.000 de euro. Cel mai scump ceas al președintelui Rusiei ar fi însă un Philippe Patek, care a fost văzut la mâna acestuia în anul 2018, care ar costa nu mai puțin de 1,5 milioane de euro.
Mașina oficială a lui Putin costă 1,3 milioane de dolari
De asemenea, Vladimir Putin are și mașini nu doar luxoase, ci și unele în care e extrem de bine protejat. Mașina oficială a președintelui rus costă 1,3 milioane de dolari și este o limuzină Aurus Senat, fabricată în Rusia. Automobilul e blindat și poate să reziste foarte bine la scufundări sub apă, arme chimice sau atacuri cu bombe.
Dar în garajele liderului rus mai există și două mașini Volga GAZ M21 de colecție, care ar costa în jur de 16.000 de dolari fiecare. Dar și o Lada Niva, și o autorulotă tip cort, care nu costă decât… 900 de dolari. De asemenea, se zvonește că Putin ar aștepta să îi fie livrat un Komendant.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook