Imediat ce s-a aflat că William și Kate se mută, opinia publică a fost împărțită între critici care i-au acuzat că sunt adevărați „baroni imobiliari” în Țara Galilor, și cei care, în schimb, au apreciat decizia de a economisi. Pentru că prinții au optat pentru o clădire mai mică și mai puțin costisitoare, Adelaide Cottage, reședință situată în incinta Castelului Windsor.
În prezent, William și Kate s-au instalat în noua proprietate, în timp ce copiii lor, George, Charlotte și Louis frecventează Școala Lambrook, în apropiere de Ascot. Astfel, familia se bucură de mai multă intimitate, departe de Londra. În plus, dimensiunile mai mici ale noii case permit „economii la escortarea și desfășurarea de oameni și vehicule pentru a proteja familia”. Cel puțin așa a explicat, pentru The Independent, Joe Little, un jurnalist și editorialist expert în familia regală.
Pe de altă parte, Graham Smith, membru al Republic, un grup de presiune care cere de mult timp abrogarea monarhiei și alegerea directă a șefului statului de către cetățeni, e nemulțumit de proprietățile deținute de familia regală. „Toate aceste case ale familiei regale costă foarte mulți bani. În ceea ce privește încălzirea, securitatea și personalul. Acestea sunt gestionate de Crown Estate. Care este, totuși, o companie de stat, plătită de toți contribuabilii”.
Sunt William și Kate „baroni imobiliari” în Țara Galilor?
Înainte de a opta pentru clădirea rustică din secolul al XIX-lea, care a fost scena iubirii nefericite a prințesei Magaret și a lui Peter Townsend, proaspătul cuplu se stabilise în Nottingham Cottage, în incinta Palatului Kensington. Acesta era un loc foarte drag lui William. Dar care nu prea se potrivea cerințelor de locuit ale lui Kate, care îl considera prea mic. Tinerii căsătoriți au locuit acolo din 2011 până în 2013. Apoi s-au mutat la Anmer Hall din Norfolk.
Acesta a fost cadoul de nuntă al reginei Elisabeta. Și reședința permanentă a cuplului din 2013 până în 2016. Conacul din epoca georgiană, cu 10 dormitoare, datează din 1802. Se spune că este una dintre cele mai frumoase case din zona rurală a Angliei. Se găsește la aproximativ trei kilometri de Sandringham. Înainte de a deveni cadoul prinților, locuința a fost complet renovată cu 1,5 milioane de lire sterline. Inclusiv acoperișul a fost refăcut. Dar și bucătăria, seră și toate interioarele, proiectate de Ben Pentreath, după cum relatează House and Garden.
Mutarea în Palatul Kensington – 4 milioane de lire renovarea
Cu toate acestea, în 2017, William și Kate au ales să se mute înapoi la Londra. Au ocupat Palatul Kensington. Și au păstrat Anmer Hall ca și casă de vacanță. Palatul Kensington, un conac de patru etaje, cu peste 20 de camere în interior, este în stil anglo-saxon. E din cărămidă roșie expusă, are ferestre mari și o vastă peluză în stil englezesc, cu paturi de flori, fântâni și izvoare. A fost proiectat în a doua jumătate a secolului al XVII-lea de Sir Christopher Wren pentru regele William al III-lea și regina Maria a II-a.
De atunci, a avut mulți chiriași iluștri. Printre care Lady D. Mutarea, a însemnat alte cheltuieli pentru renovarea palatului – 4 milioane de lire sterline. Se zvonește că bucătăria este cea mai frumoasă încăpere. Și nu este surprinzător faptul că renovarea ei ar fi costat 170.000 de lire sterline. Nu în ultimul rând, există săli de sport pentru exerciții fizice.
Încă o proprietate: vila din Țara Galilor
Mai există o ultimă proprietate imobiliară care aparține lui William și Kate și pe care cuplul a moștenit-o odată cu titlurile de prinți de Wales. Este vorba despre vila situată în Țara Galilor, în apropiere de Llandovery. Este o proprietate colonială cu trei dormitoare, care a aparținut lui William Williams, o rudă a lui Anne Boleyn, și care este deținută de Charles din 2006. Regele, grație biroului Craig Hamilton Architects, a transformat-o într-o locuință total sustenabilă, cu posibilitatea de a închiria cabanele care mărginesc casa principală atunci când familia regală este plecată.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook