Știrea momentului. Ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat cu Pfizer

Știrea momentului. Ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat cu Pfizer
Au apărut noutăți care vizează direct persoanele vaccinate cu un anume ser. Doar făcând asta vor ajunge la imunitatea maximă în fața virusului.

Specialiștii au transmis ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat cu Pfizer. Persoanele care s-au imunizat cu vaccinul dezvoltat de Pfizer împotriva coronavirusului vor trebui să-și administreze și cea de-a treia doză. Asta, pentru a atinge imunitatea maximă.  Persoanele imunizate cu vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer – BioNTech vor trebui să-și administreze și cea de-a treia doză, după nouă – până la 12 luni.

Ce trebuie să facă cei care s-au vaccinat

Informația a fost dezvăluită de Ugur Sahin, cofondator al companiei farmaceutice germane BioNTech. Compania sa a ajutat la dezvoltarea vaccinului Pfizer împotriva noului coronavirus. Omul de știință a făcut o serie de precizări legate de acest vaccin dezvoltat de compania farmaceutică, arată Evenimentul Zilei.

Ugur Sahin (foto) a atenționat de această dată că, după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccine. Doar această a treia doză poate garanta menţinerea unei imunităţi maxime.

Omul de știință s-a arătat reținut în legătură cu o eventuală ridicare sau menținere a restricțiilor sanitare pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Doar astfel, dat fiind că toți ne dorim să revenim la normalitate, acest lucru se va întâmpla mai rapid. El a precizat că măsurile de restricție împiedică discriminarea între persoanele care au fost vaccinate și cele care nu au avut acces la imunizare.

Eficiența vaccinului Pfizer în fața tulpinei indiene

Pe de altă parte, cofondatorul companiei BioNTech, Ugur Sahin, și-a exprimat încrederea că vaccinul anti-COVID pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer funcționează și împotriva variantei indiene a coronavirusului. „Încă testăm varianta indiană. Dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja. Și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător”, a mai spus omul de știință.

Ugur Sahin a precizat că acest vaccin pe care l-a dezvoltat este „inteligent” și va reuși să asigure imunitatea împotriva coronavirusului și în cazul mutației indiene. „Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat”, a adăugat el.

De ce pozitivitatea corporală nu promovează obezitatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre