Simona Ionescu / Redactor Șef

1 din 5 persoane își înșeală partenerul la petrecerea de Crăciun. Oficial, aveți motive de gelozie

1 din 5 persoane își înșeală partenerul la petrecerea de Crăciun. Oficial, aveți motive de gelozie
Dacă mergeți la petrecerea de sărbători de la birou, riscați să fiți trecuți pe lista neagră a lui Moș Crăciun. Un studiu arată că una din trei persoane își înșeală partenerul la aceste evenimente.

A primit o invitație la petrecerea de Crăciun de la birou? Potrivit unui studiu, o treime dintre persoanele participante au fost tentate să își înșele partenerii la party-urile de la locul de muncă, iar 1 din 5 au făcut-o efectiv.

Cu cât e job-ul mai stresant, cu atât se înfiripă amantlâcuri mai repede

Analiza făcută de Spokeo a implicat 1.158 de adulți, pe care i-a chestionat despre infidelitate în sezonul de iarnă. Studiul a devenit absolut scandalos când a relevat că 35% dintre ei au mărturisit că au fost tentați să-și trădeze partenerul la petrecerea de Crăciun de la birou, în timp ce 17% au recunoscut că s-au cuplat cu o cineva de la petrecere.

Statisticile savuroase nu i-au surprins pe terapeuții din Big Apple, care au spus că oamenii tind să formeze legături intime cu colegii în condiții de stres, la locul de muncă.

„Mulți oameni petrec mai multe ore la birou decât cu soțul/soția și, cu siguranță, există tot felul de tensiuni care se acumulează în această situație”, a declarat Matt Lundquist, terapeut de cuplu la Tribeca Therapy, pentru The Post.

Lipsa atenției și lipsa de încredere, motivele invocate de infideli

Compania care a realizat studiul a evidențiat o serie de motive pentru care oamenii se complac în aventurile lor extraconjugale.

Dintre cei intervievați, 22% au declarat că s-au încurcat cu altcineva pentru că le plăcea atenția primită, iar 20% au spus că nu aveau încredere în partenerul lor oficial.

Cu toate acestea, 11% au spus că au aventuri pentru a simți fiorul lucrului interzis.

„Oamenii se aruncă în aventuri intime pentru… emoția de a fi prinși, pentru riscurile pe care ți le asumi”, spune psihologul Lesley Koeppel. „Acest lucru este deosebit de accentuat într-un spațiu de lucru, unde există pretenția de a fi profesionist și de a respecta anumite limite.”

Iarna, de asemenea, „este o perioadă de autoindulgență, în care se presupune că trebuie să avem ceea ce ne dorim, să obținem ceea ce ne dorim”, a spus ea, adăugând că unii se pot gândi în sinea lor: „Întotdeauna am fost atrasă de această persoană, și este petrecerea de la birou, și sunt sărbătorile. Așa că o să-mi fac acest mic cadou”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre