Simona Ionescu / Redactor Șef

1 Mai și Paște cu până la 30 de grade, furtuni puternice și praf saharian

1 Mai și Paște cu până la 30 de grade, furtuni puternice și praf saharian
Vreme capricioasă de 1 Mai și de Paște. Dacă zilele trecute a nins în centrul țării, temperaturile vor urca până la 30 de grade în aceste zile de sărbătoare.

Vom avea surprize din partea vremii în aceste zile de sărbătoare. Prima zi de mai și ziua de Paște ne vor aduce temperaturi peste media normală pentru această dată: maximele vor ajunge până la 30 de grade!

1 Mai și Paște cu până la 30 de grade, furtuni puternice și praf saharian

Vreme capricioasă în weekend, informează meteorologii aplicației Meteo & Radar. Totodată, sunt așteptate primele furtuni puternice ale sezonului, cu un potențial mare de daune, precum și un val de praf saharian.

Ziua de 1 Mai va aduce temperaturi maxime de până la 28 de grade în sud și în vest. Mai răcoare va fi pe Litoral, cu circa 20 de grade la Constanța și în nord-est, cu 20 de grade la Suceava. Valul de căldură va fi însoțit, însă, de ploi cu descărcări electrice mai ales în nordul țării.

De Paște vom avea maxime de până la 30 de grade în Capitală și de până la 27 în estul țării. În vest începe deja să se răcorească, la Oradea maximele atingând 20 de grade. Sunt așteptate ploi abundente mai ales în vestul și nord-vestul țării, însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile ridicate sunt aduse de un val de aer cald african

Val de praf saharian

Temperaturile ridicate sunt aduse de un val de aer cald african. Acesta va purta și un val de praf saharian, ce va acoperi mai ales sudul țării noastre.

Astfel, din cauza praful saharian, este posibil ca temperaturile reale să fie ușor mai scăzute decât cele prognozate. Praful nu va lăsa soarele să strălucească în întregime. Deasemenea, cerul va părea încețoșat, menționează meteorologii Meteo & Radar.

Prognoza meteo detaliată, oră de oră, precum și unica hartă radar meteo live și interactivă din lume, este disponibilă în aplicația noastră meteo gratuită Meteo & Radar, precum și pe website-ul meteoradar.ro.

Link-uri utile Meteo & Radar România:

aplicatie.meteoradar.ro

https://www.facebook.com/meteosiradarRomania/

Despre Meteo&Radar

Meteo & Radar s-a născut din experiența de peste 20 de ani a institutului meteorologic german WetterOnline, care din 1996 furnizează informații meteo pentru întreaga lume.

WetterOnline este cel mai mare furnizor de servicii meteorologice din Germania și prin aplicația sa meteo internațională este activ în peste 30 de țări.

O echipă de peste 140 de experți lucrează cu tehnologie de înaltă calitate la prognozele meteo pentru întreaga lume. Pe lângă prognozele la nivel mondial, aplicația Meteo&Radar avertizează activ despre furtuni iminente și pune la dispoziție unicul radar meteo interactiv, în timp real, din lume.


Omul de la Meteo cel mai îndrăgit: ”Am avut 800 de grame la naștere, cât o lingură eram”

Cum fac meteorologii ANM prognozele de fenomene severe

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre