Simona Ionescu / Redactor Șef

1 octombrie vine cu o veste bună pentru o categorie de români. Vor primi vouchere de 600 de lei

1 octombrie vine cu o veste bună pentru o categorie de români. Vor primi vouchere de 600 de lei
Cetățeni ai comitatului Kent din Marea Britanie, inclusiv românii de acolo, vor beneficia de bani mai mulți. E vorba de 600 de lei, în vouchere, pentru alimente.

Prin programul Fondul de Sprijin pentru Gospodărie (HSF) se vor aloca vouchere de 100 de lire sterline și în Anglia. O veste care i-a bucurat pe românii din acel loc. Potrivit deciziilor consiliului Kent, noi ajutoare vor primi și familiile din Marea Britanie. Cetățenii vulnerabili au început să primească ajutoare din octombrie 2021, iar banii au fost alocați în funcție de ce a decis fiecare consiliu local.

Un voucher pentru fiecare gospodărie

Locuitorii au primit acești bani fie sub forma tichetelor de masă, pentru plata facturilor la utilități, sau oamenii i-au primit prin transfer bancar. Potrivit hotărârii autorităților, fiecare familie va beneficia de un singur voucher, pentru că fondurile sunt limitate.

Vouchere pentru românii din Marea Britanie

Ce pași trebuie făcuți pentru a intra în posesia voucherelor

Pentru a beneficia de bani, cererile vor trebui să fie depuse până la data de 14 septembrie 2023 sau până când fondurile vor fi epuizate. Înscrierea se va face pe site-ul Consiliului Județean Kent. Voucherul va fi primit în sistem electronic.

Cei care doresc vouchere trebuie să aibă minim 16 ani, să fie rezident în Kent sau într-unul din cele 12 consilii locale care țin de Consiliu Județean Kent. Venitul familiei trebuie să fie mai mic de 40.000 de lire/an și să nu aibă mai mult de 1000 de lire sterline în economii, iar copiii potențialilor beneficiari nu trebuie să primească mese gratuite la școală.

Cu banii primiți se vor cumpăra doar alimente

Conform informațiilor oferite de ziarulromanesc.net, se va primi un cod cu ajutorul căruia vă veți folosi de voucher. Banii însă se pot folosi doar pentru a cumpăra alimente. Potrivit estimărilor, în Marea Britanie sunt aproape opt milioane de persoane care au probleme mari cu banii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre