Simona Ionescu / Redactor Șef

11 răniți au ajuns la spital în urma unor „turbulențe puternice” pe un zbor Delta, de la Milano la Atlanta

11 răniți au ajuns la spital în urma unor „turbulențe puternice” pe un zbor Delta, de la Milano la Atlanta
11 persoane care se aflau marți la bordul unui zbor Delta Air Lines de la Milano la Atlanta au fost trimise la spital după „turbulențe puternice” în timpul zborului, a anunțat compania aeriană.

Sănătatea a 11 persoane și echipajul unei curse aeriene Delta Airlines de la Milano către Atlanta a fost pusă în pericol de turbulențele severe care au avut loc în timpul zborului. A fost nevoie de spital și intervenția medicilor.

„Prioritatea noastră este să avem grijă de clienții și echipajul nostru care au suferit răni. Suntem recunoscători pentru primii respondenți care s-au întâlnit cu aeronava pentru a oferi asistență medicală și care transportă răniții la spital”, au precizat reprezentanții Delta într-o declarație transmisă prin e-mail după ce avionul a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta.

Oficialii Delta oferă cazare și mâncare pasagerilor

Avionul Airbus A350-900 care a decolat de la Milano avea la bord 151 de pasageri, 10 însoțitori de bord și patru piloți. Membrii echipajului și pasagerii se numără printre răniți. Oficialii Delta oferă cazare și mâncare pasagerilor și reprogramează zborurile.

11 răniți au ajuns la spital

„Zborul 175 al companiei Delta Air Lines a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta după ce echipajul a raportat turbulențe puternice la aproximativ 40 de mile nord-est de aeroport. Avionul Airbus A350 a plecat din Milano, Italia”, a declarat FAA.

Se pare că uraganele nu sunt de vină

Potrivit specialiștilor, uraganul major Idalia străbate în prezent largul coastei americane a Golfului Mexic și se preconizează că va atinge Florida, în timp ce o altă furtună, uraganul Franklin, „se învârte” în Atlantic. Dar nici Delta, nici autoritatea de reglementare a aviației din SUA nu au atribuit turbulențele de marți, uraganelor.

Administrația Federală a Aviației, care a raportat că turbulențele s-au produs la aproximativ 64 de kilometri de aeroportul din Atlanta, va investiga incidentul, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP. Oamenii de știință au raportat că așa-numitele „turbulențe în aer liber” care sunt greu de prezis și se produc fără vreme evident rea, de obicei la peste 15.000 de picioare, devin tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre