Simona Ionescu / Redactor Șef

13 câini de rasă, uciși dintr-o dată. A fost declanșată o anchetă

13 câini de rasă, uciși dintr-o dată. A fost declanșată o anchetă
În afara faptului că te emoționează până la lacrimi sfârșitul dureros, chinuitor al acestor animale, există și o pagubă imensă pentru stăpânii acestor câini foarte scumpi.

Cei 13 câini cu pedigree au fost electrocutați moartal într-un accident tragic în timpul furtunii Dudley.

S-a raportat că un copac s-a prăbușit peste o linie electrică care a căzut pe blocul canisa dintr-un adăpost și loc de antrenament de lângă Ampleforth, North Yorkshire. Au fost electrificate pistele, iar animalele prinse acolo au fost electrocutate. 13 câini cu vârsta cuprinsă între șapte luni și șase ani au fost uciși. Toți erau câini de rasă, cu pedigree, deci cu o valoare semnificativă.

Linia electrică avea o putere de 11.000 de volți, iar Northern Power Grid a lansat o investigație completă asupra incidentului din timpul furtunii.

Un purtător de cuvânt al Northern Powergrid a declarat pentru Daily Mail:

Furtuna Dudley a făcut ca un copac de pe terenul unui client să cadă și a doborât o secțiune de linie electrică aeriană pe canise, care erau situate direct sub secțiunea rețelei de electricitate.

Din păcate, un număr de câini din canisa au fost electrocutați.

De îndată ce am fost alertați, am întrerupt livrările în zonele YO61 și 62, provocând o lipsă a curentului pentru aproximativ 680 de clienți”.

Pagubele produse de furtună sunt imense

Totodată, compania de electricitate a anunțat  că un consilier a oferit sfaturi imediate privind siguranța clientului, rugând oamenii să rămână departe de zonă și canisa metalică.

După mai multe ore, distribuția de curent a fost restabilită în siguranță pentru majoritatea clienților.

Și ieri și azi, presa engleză a publicat ample materiale despre urmările furtunii Eunice care a lovit Marea Britanie. În această dimineață de sâmbătă, 250.000 de case erau încă fără curent, rețelele de transport cu trenurile erau încă paralizate după ce se înregistrase o viteză a vântului de 122 km/h. Meteorologii au anunțat că Anglia va fi lovită de un val de zăpadă în următoarele zile.

Până acum, pagubele înregistrate se pare că se ridică la 500 de milioane de lire sterline.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre