Simona Ionescu / Redactor Șef

633 de milioane de fani s-au uitat la ”Dynamite” în 10 zile

633 de milioane de fani s-au uitat la ”Dynamite” în 10 zile
Este un nou record de vizualizări. În zece zile, formaţia BTS a ”rupt” Internetul: noua piesă  a trupei de tineri sud-coreeni, ''Dynamite', a avut în doar 10 zile peste 633 de milioane de vizionări și peste 6 milioane de comentarii.

Formaţia BTS, ai cărei componenţi sunt supranumiţi regii K-pop, este primul grup 100% sud-coreean care ajunge în fruntea hiturilor din Statele Unite cu noua piesă ”Dynamite”, a indicat luni revista Billboard, citată de AFP.

633 de milioane de fani s-au uitat la ”Dynamite” în 10 zile

Lansată la 21 august, pentru prima dată în întregime în limba engleză, cea mai recentă piesă a grupului BTS (Bangtan Boys, „Cercetașii Anti-glonț”) a detronat ”WAP”, un hit foarte îndrăzneţ al rapperiţei newyorkeze Cardi B, în colaborare cu Megan Thee Stallion, şi confirmă succesul global al acestei ”boys band”, compusă din J-Hope, Jimin, Jin, Jungkook, RM, Suga şi V, toți în vârste de 23 – 28 de ani.

Duminică, 30 august, celebra trupă de băieţi a depăşit mulţi ”grei” din industria muzicală americană câştigând premiul pentru cea mai bună melodie pop în cadrul MTV Music Video Awards, dominând totodată şi categoriile cel mai bun videoclip K-Pop, cel mai bun grup şi cea mai bună coregrafie, obţinând astfel toate cele patru premii la care a fost nominalizată.

Pentru a ajunge în topul ”Hot 100”, care include toate genurile de muzică, ”Dynamite” a atins aproximativ 33,9 milioane de accesări în streaming în Statele Unite într-o săptămână, cu 300.000 de unităţi vândute.

În martie, BTS a reuşit să urce până pe locul 4 în clasamentul ”Billboard Hot 100” cu piesa ”On”. Grupul a fost prezent deja de trei ori în fruntea clasamentului săptămânal al celor mai bine vândute 200 de albume din Statele Unite (streaming inclus), compilat tot de Billboard.

BTS, o trupă de tineri din Coreea de Sud

BTS este o trupă de șapte tineri din Coreea de Sud, înființată în 2013. Imediat au câștigat mai multe premii importante în țara lor. Cel de al doilea album complet al trupei, Wings (2016), a ajuns pe locul 26 în Billboard 200, devenind cel mai înalt loc pe care a ajuns un album K-pop pana atunci. În țara lor natală, Coreea de Sud, Wings a devenit cel mai bine vândut album din acel timp din istoria Gaon Album Chart. Albumul a fost vândut în mai mult de 1,5 milioane de copii, fiind primul album al trupei BTS care a atins un milion de vânzări.

Cel de-al treilea album complet, Love Yourself: Tear (2018), a debutat pe locul # 1 pe Billboard 200, devenind singurul act K-Pop care a realizat acest lucru până acum.

Români, boschetari de lux la Londra. Dorm în fața magazinelor exclusiviste din Park Lane

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre