Simona Ionescu / Redactor Șef

A apărut pisica mutant în Marea Britanie. Cum arată XL Bully. Foto

A apărut pisica mutant în Marea Britanie. Cum arată XL Bully. Foto
La începutul anului, câinii XL Bully au ținut prima pagină a ziarelor. În Marea Britanie, a apărut acum pisica mutant - asemănătoare rasei menționate.

Un nou XL Bully este în creștere în Marea Britanie și de data aceasta, este o pisică. Felina XL Bully își are originea în SUA, dar a ajuns încet-încet în Regatul Unit, unde au apărut conturi de social media care promovează „rasa mutantă”.

„Picioarele scurte pot duce la afecțiuni dureroase”

Reproducerea mutantă presupune combinarea intenționată a mutațiilor genetice pentru a crea pisici cu un aspect specific.
În acest caz, XL Bully Cats este un amestec între o pisică munchkin și o pisică sphynx, adică două rase de feline fără păr și cu picioare scurte. Acest lucru le conferă un aspect intimidant, dar, susține dr. Garce Carroll, lector în comportamentul și bunătarea animalelor la Universitatea Queen’s, le poate dezavantaja într-o luptă.

„Picioarele scurte le limitează capacitatea de a sări, le pot dezavantaja în lupte și pot duce la afecțiuni dureroase. Picioarele lor scurte sunt un defect genetic care poate duce la artrită dureroasă și poate cauza probleme cu mobilitatea lor generală”, a explicat specialistul într-un articol pentru The Conversation.

„Pisoii au o capacitate limitată de a-și regla temperatura corpului”

În Marea Britanie a apărut pisica mutant

De asemenea, XL Bully Cats prezintă un risc ridicat de a suferi de o serie de probleme de sănătate legate de lipsa blănii.

„Pisoii au deja o capacitate limitată de a-și regla temperatura corpului, iar acest lucru este îngreunat și mai mult de lipsa părului și îi face mai predispuși la infecții respiratorii. Lipsa blănii poate duce, de asemenea, la arsuri solare și cancer de piele”, a mai spus dr. Carroll. La fel ca sphynx-ul, XL Bully Cats nu au mustăți, iar de aici la probleme de comunicare nu e decât un pas.

„Ar trebui să lăsăm pisicile să fie pisici”

În timp ce o pisică trăiește în medie până la 12 ani în Marea Britanie, sphynx-ul trăiește în medie doar 6,7 ani.

În cazul multor rase, programele de încrucișare ar putea contribui la ameliorarea problemelor de sănătate. Cu toate acestea, dr. Carroll avertizează că acest lucru probabil nu ar funcționa în cazul XL Bully Cat. „Ar trebui să lăsăm pisicile să fie pisici”, susține specialistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri