Simona Ionescu / Redactor Șef

”A fost cel mai ușor vaccin de viața mea”. Primul român imunizat anti-COVID-19

”A fost cel mai ușor vaccin de viața mea”. Primul român imunizat anti-COVID-19
Nu a avut nici o emoție și a spus că a fost cel mai ușor vaccin pe care l-a făcut în viața ei. Primul român imunizat anti-COVID-19.

Un exemplu pentru toți românii. A început campania de vaccinare, iar primul român este o asistentă de medicină generală.

”A fost cel mai ușor vaccin de viața mea”

Nu toți oamenii au încredere în vaccinul anti-COVID-19.  Prima persoană care a primit vaccinul este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la „Matei Balş”, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ea a mărturist că, de la începutul pandemiei a văzut cazuri grele și că vaccinul a durat puțin și aproape nu l-a simțit.

România începe astăzi campania de vaccinare

  • În 10 spitale COVID-19 din România începe astăzi, 27 decembrie,  campania de vaccinare.
  • De la ora 10.00, vor începe administrarea vaccinurilor şi în celelalte centre din ţară.
  • Prima tranşă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală, de unde este distribuită în şase centre regionale.
  • Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din ţară.
  • Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranşa necesară.
  • România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin este aşteptată în 28- 29 decembrie.

Doctorul Musta, printre primii medici vaccinați

Și dr.Virgil Musta s-a vaccinat, duminică, anti COVID-19, fiind printre primele cadre medicale de la Timișoara care au făcut vaccinul.  Vaccinarea a început în această dimineață, la ora 10.00, cu primii „pacienți” – medici din secțiile de Boli Infecțioase și Terapie Intensivă ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Primele cadre medicale vaccinate au fost medicul infecționist dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale, și medicul primar ATI Ciprian Gândac, din cadrul Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă.


Praznicul Sfântului Ştefan, Întâiul martir al creştinismului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre