Simona Ionescu / Redactor Șef

Hollywood-ul e în doliu. A murit pionierul comediilor de situație, actorul care te făcea să râzi copios

Hollywood-ul e în doliu. A murit pionierul comediilor de situație, actorul care te făcea să râzi copios
Moartea lui Bob Newhart, supranumit pionierilor comediilor de situație și fost contabil, a fost anunțată de publicistul său. A fost actorul care de făcea să râzi copios de situații cu care omul se confruntă în viață.

Comediantul și actorul cunoscut pentru „The Bob Newhart Show” a murit, a anunțat publicistul său. Avea 94 de ani. Vedeta a avut mai mult boli, a spus, într-o declarație, publicistul său Jerry Digney. Actorul Bob Newhart era cunoscut ca pionierul comediilor de situație.

Specialiștii spun că Newhart a abordat comedia cu o precizie matematică, perfecționându-și meseria urmărind alți comedianți, în special idolul său, Jack Benny.

În repertoriul lui Bob Newhart se regăsea atât Stan Laurel, cât și Oliver Hardy, a declarat actorul Peter Scolari, prieten și coleg de scenă în „Newhart” în cea mai mare parte a anilor 1980. Doar că Bob Newhart a ales să lase cea mai mare parte din cele mai nebunești glume pentru partenerii săi de scenă.

Peter Scolari: „Îți dai seama că doar unul dintre noi poate face partea cu bâlbâiala”

În momentul în care a dat o audiție pentru serial în timpul celui de-al treilea sezon, Scolari era deja un veteran al televiziunii. l, a fost atât de emoționat citind alături de Newhart încât a început să se bâlbâie.

„Îmi amintesc că Bob se uita la mine, îi apăruse acest mic (zâmbet) în colțul gurii. Și mi-a spus: Îți dai seama că doar unul dintre noi poate face partea cu bâlbâiala”, și-a amintit Scolari într-un interviu acordat înainte de moartea sa, în octombrie 2021. Serialul a fost difuzat de la 25 octombrie 1982 la 21 mai 1990.

A câștigat două premii Grammy

A murit Bob Newhart, pionierilor comediilor de situație. Avea 94 de ani

A devenit cunoscut odată cu lansarea albumului său de comedie din 1960, „The Button-Down Mind of Bob Newhart”. Albumul i-a adus lui Newhart două premii Grammy. De atunci, niciun alt comediant nu a mai obținut acest premiu.

După succesul emisiunii „The Button-Down Mind”, Newhart și-a câștigat propriul show de varietăți la NBC, „The Bob Newhart Show”. Deși a fost anulat după un sezon, comediantul a primit o nominalizare la premiile Emmy și un premiu Peabody pentru munca sa în acest show.

Actorul a avut patru copii

A continuat să fie invitat în emisiuni precum „The Tonight Show Starring Johnny Carson” și „The Ed Sullivan Show” în următorii câțiva ani. Iar în 1972, a preluat rolul principal într-un sitcom numit „The Bob Newhart Show”.

În acest serial, Newhart a interpretat rolul unui psiholog pe nume Robert Hartley, care interacționa constant cu pacienții și colegii. Actorul a fost căsătorit cu Virginia „Ginnie” Newhart, care a murit anul trecut. Comediantul are patru copii, Jennifer, Courtney, Timothy și Robert, și mai mulți nepoți. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre