Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit cel mai cunoscut preot antivaccinist, răpus de COVID. Apropiatul lui Șoșoacă și-a văzut copiii pentru ultima oară prin apel video

A murit cel mai cunoscut preot antivaccinist, răpus de COVID. Apropiatul lui Șoșoacă și-a văzut copiii pentru ultima oară prin apel video
Preotul care a stat în dreapta senatoarei Șoșoacă la protestele antivaccin s-a stins, noaptea trecută, pe patul de spital. Acesta s-a infectat cu coronavirus, a amânat consultul medical și a decedat din cauza COVID.

În urma preotului Mihai Făgădaru rămân doi copii, gemeni, fără tată. A fost un activist convins, fiind parte din Coaliția pentru familie și participând la numeroase proteste anti LGBT și acțiuni împotriva vaccinului COVID-19. Ironia sorții a fost ca această temută boală, provocată de virusul SARS-CoV-2, să-i aducă sfârșitul. A amânat prezentarea la spital, iar când a ajuns pe mâna medicilor saturația lui era deja foarte scăzută.

E important de menționat că Făgădaru era absolvent de Medicină, dar și de Teologie.

Moartea lui Mihai Făgădaru a fost anunțată cu multă tristețe de preotul Visarion Alexa, iar pe rețelele sociale curg mesajele de condoleanțe și tristețe. Pentru mulți ortodocși, părintele Făgădaru era ca o icoană.

Fosta lui soție, actița de telenovele Ioana Picoș, a vorbit cu el chiar înainte să moară, prin intermediul unui apel video. Și-a văzut copiii pentru ultima dată, iar ea a transmis un mesaj extrem de emoționat – chiar dacă în trecututul apropiat au avut un divorț presărat cu scandaluri.

Și-a văzut copiii pentru ultima oară prin apel video

„Dragi prieteni, Mihai se află în stare gravă la spital. De săptămâna trecută se simțea rău dar lucrurile s-au precipitat și acum s-a ajuns la situația de față. S-a văzut ultima oară cu mine și copiii ieri seară pe video pe whatsapp întrucât se afla în izolare.
Are nevoie de rugăciuni multe.

Copiii i-au spus aseară că vor vorbi cu îngerul cel bun să îl facă bine iar Mihai le-a spus că se va lupta să iasă cu bine din această încercare.
Astăzi am vorbit cu el, era obosit dar lupta.
Înălțați o rugăciune pentru el.
Doamne ajută!”, a scris Ioana Picoș pe rețelele sociale.

Din păcate, medicii nu au reușit să-l salveze.

Mesajele celor care l-au cunoscut sau care îl urmăreau, pline de critici:

„Dumnezeu să îl ierte! Să-i dăruiasca un loc de-a dreapta Sa, sa aibă acolo fericirea. Din ce posta pe fb parea un om trist, depresiv,mereu suparat.”

„Ajutat sa plece…. Offf, Adevărat patriot și iubitor de Adevăr, nu el a pierdut, noi… Mai singuri în lupta noastră… Domnul nu ne va lasa!!!”

„Dumnezeu sa-l ierte! Era contra vaccinului ! Era aliat cu Sosoaca !! Trist !!doi copilasi au ramas fara tata ! Sosoaca oare ce zice acum ?zicea dl Fagadaru cu putin timp in urma in piata Universitatii,, este o boala tratabila ,nu se moare din asta !!!luati va dupa Sosoaca !”

„Dumnezeu sa-l ierte! Chiar sunt trist, era un idealist care lupta pentru niște valori în care credea!”

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre