Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit celebrul actor Donald Sutherland. E doliu la Hollywood

A murit celebrul actor Donald Sutherland. E doliu la Hollywood
Moartea veteranului actor canadian, considerat una dintre icoanele Hollywood-ului, Donald Sutherland a fost anunțat de fiul său, starul de cinema Kiefer Sutherland.

Actorul Donald Sutherland, icoana Hollywood-ului a fost bolnav o perioadă îndelungată. Potrivit agenției sale de talente, CAA, acesta a murit la Miami.

Ultimele sale proiecte au fost în anul 2022

Donald Sutherland alături de soția sa

Cariera lui Donald Sutherland s-a întins pe o perioadă de peste 60 de ani și a cunoscut o revenire la un public mai tânăr în ultimii ani, datorită rolului său de președinte „Snow” în franciza „The Hunger Games”. Acesta și-a făcut un nume cu mult înainte, apărând în „MASH”, „Klute” și în filmul de groază din anii 1970, „Don’t Look Now”.

Actorul înalt, cu un zâmbet care putea fi și dulce, dar și diabolic, a fost cunoscut și ca comandantul de tanc hippie din „Kelly’s Heroes” și ca profesorul drogat din „Animal House”. Ultimele sale proiecte au fost în anul 2022, e vorba de „Lawmen: Bass Reeves” și „Swimming With Sharks”. Cartea de memorii a actorului, „Made Up, But Still True”, urma să apară în noiembrie.

A câștigat un premiu Emmy și un Glob de Aur

Angus Sutherland cu partenerul, Roeg Sutherland, Donald Sutherland, Rachel Sutherland, Rossif Sutherland la ceremonia de decernare a stelelor de pe Hollywood Walk of Fame în onoarea lui Donald Sutherland în 2011

Donald Sutherland a câștigat un premiu Emmy în 1995 pentru rolul său din „Citizen X” și a fost nominalizat în 2006 pentru „Human Trafficking”, după cum a relatat Variety. Actorul a mai câștigat un Glob de Aur pentru miniseria „Citizen X„ și pentru filmul de televiziune „Path to Wa”r.

În 2017 a primit un premiu onorific din partea Academiei. Primul său film american a fost „The Dirty Dozen”, în 1967, în care a jucat rolul lui Vernon Pinkley. Actorul a jucat alături de Jane Fonda în filmul Klute din 1971, primul său rol romantic principal. Din căsătoria cu fosta soție, Shirley Douglas au venit pe lume Keith și sora sa geamănă, Rachel. Cei doi s-au căsătorit în 1966 și au divorțat în 1971.

Actorul are cinci copii și patru nepoți

Donald Sutherland în Mash

În 1974, actorul Donald Sutherland a început să locuiască cu actrița Francine Racette, cu care a rămas ulterior. Din iubirea lor au venit pe lume alți trei copii. E vorba de Roeg, născut în 1974 și numit după regizorul Nicolas Roeg. Al doilea, Rossif, născut în 1978, a fost botezat după regizorul Frederick Rossif. Angus Redford, născut în 1979 a primit numele după Robert Redford. De asemenea, actorul are și patru nepoți.

Sursă foto: Daily mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre