Simona Ionescu / Redactor Șef

Tragedie înainte de Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. A murit într-un mod teribil

Tragedie înainte de Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. A murit într-un mod teribil
Au mai rămas câteva săptămâni până la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Bucuria competiției este însă umbrită de o tragedie care a avut loc. Un atlet a murit chiar înainte de a-și face marele debut, ocazie cu care dorea să facă istorie în cadrul competiției.

Tragedie înainte de Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Jackson James Rice, în vârstă de 18 ani, urma să devină primul atlet caucazian care să reprezinte Tonga (insulă în Polynesia, parte din Oceania) la Jocurile Olimpice anul acesta.

 Acest lucru ar fi reprezentat și o premieră istorică, fiind prima oară când sportul kitesurfing face parte din competiție. Kitesurfingul este un sport care implică deplasarea pe o planşă, pe apă, cu ajutorul unui zmeu şi urmează să-şi facă debutul olimpic în această vară la Paris.

Atletul a murit în timp ce făcea scufundări 

Sâmbătă, Rice se afla pe insula Ha’apai din arhipelagul Tonga, acolo unde făcea scufundări. Conform ziarului Matangi Tonga, Rice făcea scufundări de pe o barcă atunci când a leșinat în apă, la adâncime destul de mică. Cadavrul tânărului a fost găsit pe fundul mării, sub barcă, de alţi scufundători, iar încercările de a-l resuscita au eşuat.

Rice făcea scufundări în arhipelagul Tonga, atunci când a leșinat sub apă

Tatăl său, Darren Rice, a confirmat vestea devastatoare a morții fiului său luni, pe 17 iunie. Într-o postare pe Facebook, sora lui, Lily, a spus: „Am fost binecuvântată cu cel mai uimitor frate din lume și mă doare să spun că a murit. A fost un kitesurfer uimitor și ar fi ajuns la Olimpiadă și s-ar fi întors cu o medalie mare și strălucitoare. Și-a făcut atât de mulți prieteni minunați în întreaga lume”.

Prietenii tânărului sunt devastați

Omagiile au curs pe rețelele de socializare: „Nu pot să exprim în cuvinte ceea ce simt acum. Încă nu pot să cred, când m-am trezit cu această veste am crezut că e o glumă”, a scris unul dintre prietenii tânărului.  „Ești cel mai uimitor prieten pe care și l-ar putea dori cineva și oricine a petrecut timp cu tine ar fi de acord”, a transmis încă un apropiat îndurerat. 

Prietenii tânărului sunt devastați de vestea tragică

Născut în Statele Unite din părinți de origine britanică, Rice a crescut pe Ha’apai, unde familia sa conduce un han turistic. Și-a câștigat locul la Olimpiadă în decembrie anul trecut, după ce a terminat pe locul opt la evenimentul Sail Sydney. Trebuia să concureze la kitesurfing la Paris, prima dată când acest eveniment ar fi fost organizat la Jocurile Olimpice. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre