Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit excentricul medic legist din serialul NCIS, într-un spital din New York

A murit excentricul medic legist din serialul NCIS, într-un spital din New York
David McCallum, celebrul medic legist din serialul NCIS, vizionat în foarte multe țări, a murit la vârsta de 90 de ani. O lume întreagă îl plânge...

Actorul de origine scoțiană, David McCallum, a murit din cauze naturale, înconjurat de familie la spitalul New York Presbyterian, a anunțat CBS într-un comunicat. A fost cel mai iubit medic legist al tuturor timpurilor.

„A fost cel mai bun, cel mai cool, cel mai răbdător şi mai iubitor tată”, a declarat fiul său, Peter, despre actorul care timp de 20 de sezoane a interpretat rolul medicului legist Ducky din serialul NCIS. CBS a transmis, de asemenea, un comunicat, în care și-a exprimat regretul față de dispariția actorului: „David a fost un actor și un autor talentat, iubit de mulți din întreaga lume.

A dus o viață incredibilă, iar moștenirea sa va trăi pentru totdeauna prin familia sa și prin nenumăratele ore de film și televiziune care nu vor dispărea niciodată”. David a fost atât de pasionat de rolul său, încât a petrecut multă vreme în biroul medicului legist din Los Angeles pentru a înțelege cum se fac autopsiile. Serialul a fost vizionat de telespectatori din întreaga lume, fascinați de felul în care actorul și-a interpretat personajul.

Părinții au vrut să urmeze o carieră în muzică

David Keith McCallum Jr. s-a născut la Glasgow, la 19 septembrie 1933. Mama sa, Dorothy, a cântat la violoncel, iar tatăl său violonist și șef de orchestră. În 1936, familia a plecat în Anglia, când tatăl său a fost angajat să conducă Filarmonica din Londra. Părinții săi au vrut ca el să urmeze o carieră în muzică, iar actorul a învățat să cânte la pian, oboi și corn englezesc. Dar McCallum și-a dat seama de timpuriu că ceea ce își dorea cu adevărat era să fie actor.

„Găsisem locul în care voiam să fiu: pe o scenă, cu lumini, machiaj și oameni”

„Am jucat rolul Micului Prinț în Regele Ioan al lui Shakespeare la una dintre acele evenimente locale în care oamenii fac scenete și cântece. Al meu a fost micul prinț căruia acest om teribil îi scotea ochii și am jucat, evident, foarte bine, pentru că am fost ovaționat în picioare.

Nu aveam mai mult de opt ani. Și mi-am spus: „Hei, hei, hei, hei, asta e destul de mișto!”. Nu știu dacă m-am gândit în mod conștient la asta, dar găsisem locul în care voiam să fiu: pe o scenă, cu lumini, machiaj și oameni”, a mărturisit, la un moment dat, vedeta.

A murit actorul David McCallum… Sursă foto: Hollywood Reporter

McCallum a avut trei fii cu soția sa, Ireland, iar unul dintre ei, Jason, a murit din cauza unei supradoze de droguri în anul 1989. Familia va face o slujbă de celebrare, iar donațiile pot fi făcute către Fundația de burse a Corpului de Marină.

„El și cel mai tânăr nepot al său, Whit, în vârstă de 9 ani, puteau fi găsiți adesea într-un colț de cameră la petrecerile de familie”

Fiul său, Peter, a explicat și cum era celebrul actor în calitate de tată și de bunic. „Întotdeauna a pus familia înaintea sinelui. Aștepta cu nerăbdare orice ocazie de a se conecta cu nepoții săi și avea o legătură unică cu fiecare dintre ei.

El și cel mai tânăr nepot al său, Whit, în vârstă de 9 ani, puteau fi găsiți adesea într-un colț de cameră la petrecerile de familie, purtând conversații filosofice profunde. A fost un adevărat om al renașterii, era fascinat de știință și cultură și transforma aceste pasiuni în cunoaștere.

„Chiar și la 90 de ani, tata nu a îmbătrânit niciodată”

De exemplu, era capabil să dirijeze o orchestră simfonică și (dacă era nevoie) putea efectua efectiv o autopsie, pe baza studiilor sale de zeci de ani pentru rolul său din NCIS. După ce m-am întors de la spital la apartamentul lor, am întrebat-o pe mama dacă este bine înainte de a se culca.

Răspunsul ei a fost simplu: „Da. Dar îmi doresc să fi avut șansa de a îmbătrâni împreună”. Ea are 79 de ani, iar tata tocmai a împlinit 90 de ani. Sinceritatea din această emoție arată cât de vibrantă era relația lor frumoasă și viața lor de zi cu zi și că, cumva, chiar și la 90 de ani, tata nu a îmbătrânit niciodată.”, a spus fiul său, potrivit Hollywood Reporter.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre