Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit fiindcă un chirurg i-a amputat piciorul sănătos. Pedeapsa primită de medic e șocantă

A murit fiindcă un chirurg i-a amputat piciorul sănătos. Pedeapsa primită de medic e șocantă
O doctoriță de 43 din Austria și-a semnat sentința. În urma unei operații, aceasta a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Acum va trebui să plătească. Dar nu ca în România!

Un medic chirurg a primit palma vieții. Din neatenție, a tăiat piciorul care nu trebuia al unui pacient. Din nefericire, acesta nu a mai putut fi salvat.

Chirurgul și-a dat seama după două zile că a amputat piciorul greșit al unui pacient

Toată lumea ar putea să dea o definiție a ceea ce înseamnă un doctor bun. Doar că de cele mai multe ori, lucrurile stau altfel, iar medicii uită că sunt oameni. Iar când la mijloc este și neatenția, situația devine și mai gravă. Este și cazul unei doctorițe de 43 din Austria care a făcut o greșeală ce o va costa toată viața.

Femeia chirurg a amputat piciorul greșit al unui pacient, iar acesta a decedat după câteva zile. Doctorița a realizat greșeala comisă după două zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, doctorița a fost amendată cu suma de 2.700 de euro. De asemenea, va trebui să plătească și daune morale de 5.000 de euro văduvei bărbatului. Acesta a decedat chiar înainte ca dosarul să ajungă în instanță.

A fost găsită vinovată de neglijență gravă

Medicul a susținut cu tărie că tot ce a făcut a fost cauzat de o eroare umană. Potrivit acesteia, s-a defectat lanțul de control din sala de operație și a fost obligată să se mute într-o altă clinică.  Judecătorul nu a fost deloc impresionat de declarațiile acesteia, așa că a găsit-o vinovată de neglijență gravă.

Trista poveste a avut loc în luna mai, la un spital din Freistadt, iar doctorița marcase înainte greșit piciorul bărbatului de 82 de ani ce urma să fie amputat. Ea a observat că nu a făcut ceea ce trebuia abia după două zile de la intervenția chirurgicală, dar nu a mai reușit să-și salveze pacientul. În România, o asemenea neglijență gravă s-ar fi lăsat cu o condamnare pentru malpraxis.

Sursă foto: aleph news

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre