Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit o legendă! Hollywood-ul e îngenunchiat de durere

A murit o legendă! Hollywood-ul e îngenunchiat de durere
E doliu la Hollywood. Unul dintre cei mai mari comedianți ai lumii, o legendă a filmului, considerat între principalii vectori de forţă ai comediei americane, a murit. Anunțul a fost făcut marți de Variety.

Carl Reiner avea 98 de ani. El este celebru în calitate de scenarist şi de colaborator al lui Mel Brooks, dar şi de creator şi co-star al sitcomului clasic ”The Dick Van Dyke Show”. ”Reiner a murit luni noapte din cauze naturale, la reşedinţa sa din Beverly Hills, California”, a anunţat Variety care o citează pe asistenta comedianului, Judy Nagy. Vedetele de la Hollywood sunt în lacrimi.

Cariera lui Carl Reiner s-a întins pe mai mult de 70 de ani. Acesta a fost actor, creator și scenarist. Activitatea sa profesională a acoperit deopotrivă teatrul, filmul și televiziunea. A semnat regia filmului ”Oh, God!”, a avut mai multe colaborări cu Steve Martin (”The Jerk”, ”Dead Men Don’t Wear Plaid” şi ”The Man with Two Brains”). Cel mai recent a jucat rolul unui escroc bătrân în seria ”Ocean’s Eleven”, în anul 2001.

Carl Reiner  a avut și succes editorial, cu cartea autobiografică ”My Anecdotal Life”. ”Să-i inviţi pe oameni să râdă de tine în timp ce tu râzi de tine însuţi, este un lucru bun. Poate că tu eşti păcăliciul, dar eşti păcăliciul care ţine totul sub control”, a scris actorul în volumul în care își povestește viața și aventurile.


Dieta metabolică. 13 zile ca să te schimbi total

Selly pune la pământ învățământul românesc: ”Ce învăţăm noi la şcoală nu are legătură cu realitatea”


Spre deosebire de alți actori celebri, i-a fopst fidel soției sale, Estelle, până la moarte. Cei doi au fost căsătoriți din 1943 până în 2008, când aceasta a decedat. Cei doi au  avut trei copii, doi artiști și un actor.

Chiar şi după 90 de ani, Reiner a rămas activ şi a continuat să joace. Însă, altfel, punând voce. Unul dintre ultimele sale roluri a fost în documentarul ”If You’re Not in the Obit, Eat Breakfast”. Filmul documentar vorbește exact despre oamenii trecuți de 90 de ani și care au rămas activi.

Sursa foto: Jewish Journal

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre