Ziaristul este încă o victimă a pandemiei. El a murit în urma infectării cu COVID, deşi, iniţial, s-a spus că a fost vorba de un atac de cord. El era internat în spital de o săptămână.
Agenția de știri amosnews.ro a anunțat decesul lui Octavian Andronic, astăzi, informația fiind însoțită și de mesajul colegilor, soției și fiicei jurnalistului.
„Cu deosebită durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.
Dragă ANDO, soția Mariana, fiica Ana, cei apropiați și toți colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îți vor simți de-acum înainte lipsa!
Dumnezeu să te odihnească în pace!”, scrie amosnews.ro.
Cine a fost Octavian Andronic
Octavian Andronic s-a născut la 2 mai 1946 în Sânnicolau Mare, județul Timiș și a absolvit în 1969 Facultatea de Filologie din cadrul Universității București.
A lucrat timp de 20 de ani la ziarul „Informația Bucureștiului”, un cotidian care apărea la orele prânzului și care avea ca linie editorială problemele sociale din vremea comunismului. După Revoluția din 1989, împreună cu colegii din redacție a fondat ziarul Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1998. Printre cei mai cunoscuți ziariști, fondatori ai primului ziar liber, erau Sorin Roșca Stănescu, Horia Tabacu, Petru Calapodescu, Neli Luchian, Dan Constantin, Marian Cioba.
După plecarea de la ziarul Libertatea, cumpărat de trustul elvețian Ringier, Octavian Andronic a colaborat cu mai multe trusturi media şi, ulterior, a înfiinţat agenţia de presă Amos News.
Mulți cititori de presă își amintesc de un episod incredibil, petrecut în viața omului de presă în jurul anului 2000. Atunci niște hoți au intrat peste el și familia lui în casă noaptea, iar Octavian Andronic s-a trezit și s-a luptat efectiv cu ei, reușind nu doar să-și salveze soția și fiica, dar și să-i pună pe fugă. Au fost ulterior prinși de Poliție, în baza descrierii jurnalistului şi caricaturistului Andronic.
Octavian Andronic a fost membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Dumnezeu să-l odihnească!
Foto: amosnews.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook