Simona Ionescu / Redactor Șef

Accidentul din această dimineață i-a șocat pe polițiști. S-a adeverit cel mai negru scenariu

Accidentul din această dimineață i-a șocat pe polițiști. S-a adeverit cel mai negru scenariu
La primele ore ale dimineții zilei de vineri, 6 octombrie 2023, pe DN2-E85, între Urziceni și Cotorca, a avut loc un accident care i-a șocat pur și simplu pe polițiști.

Un coleg, polițist și el, luptător în trupele speciale, se afla într-o mașină care a fost făcută praf. Este vorba de agentul principal de poliție, Iordache George, de 42 de ani, de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Serviciul de Acțiuni Speciale.

Accidentul a fost provocat de un conducător auto profesionist, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă. Acesta din urmă s-a angajat în depășirea unui alt ansamblu de autovehicule, pe contrasens, intrând frontal în autovehiculul condus regulamentar de colegul nostru. Să-ți fie țărâna ușoară, George. Condoleanțe familiei”, a scris grupul „Polițiștii au umor” pe pagina de socializare.

Medicii au încercat imposibilul

Reprezentanții ISU Ialomița sosiți la fața locului au mărturisit că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-l salva. Din păcate, din cauza rănilor mult prea grave, au declarat decesul. „În urma impactului au rezultat trei victime: două conștiente, cooperante și neîncarcerate și una inconștientă și încarcerată. Persoana inconștientă a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și deși au fost începute imediat manevrele de resuscitare, aceasta nu a răspuns, fiind declarat decesul”, au spus reprezentanții ISU Ialomița.

A fost deschis un proces pentru ucidere din culpă

Polițiștii au declarat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Sindicatul Polițiștilor Sidepol a transmis un mesaj înduioșător, în care și-au exprimat regretul pentru moartea colegului său.

Agentul George Iordache de la departamentul Acțiuni Speciale din Poliția Capitalei era un polițist cu calificative excepționale. Foto: Facebook

„Iordache George a fost un om de caracter, un profesionist desăvârșit, un coleg de bază ce nu poate fi înlocuit cu ușurință, iar neatenția unuia l-a răpit prematur familiei și colegilor. Pe această cale transmitem familiei îndurerate sincere condoleanțe pentru imensa pierdere suferită.

„Acesta era luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul D.G.P.M.B.”

În dimineața zilei de 06.10.2023, încă un coleg aflat la mijlocul vieții și cu o cariera de peste 20 ani, ne-a părăsit brusc, din vina altora și nu a sa. Citind comunicatul sec, rece, al autorităților care au cercetat evenimentul, am aflat că cel în cauză este agent șef principal de poliție Iordache George, în vârstă de 42 ani.

Acesta era luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul D.G.P.M.B. care în jurul orei 07.20, în timp ce se deplasa către locul de muncă cu autoturismul sau, pe DN 2, în apropierea mun. Urziceni, jud. Ialomița, a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu decesul colegului nostru.

„Vei rămâne veșnic în amintirea noastră”

Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri, s-a stabilit ca accidentul a fost provocat de un alt conducator auto, ce conducea un ansamblul de vehicule și care s-a angajat într-o depășire. Iordache George, a fost un om de caracter, un profesionist desăvârșit, un coleg de baza ce nu poate fi înlocuit cu ușurință, iar neatenția unuia, l-a răpit prematur, familiei și colegilor.

Pe această cale transmitem familiei îndurerate, sincere condoleanțe pentru imensa pierdere suferită. Drum lin la îngeri George! Vei rămâne veșnic în amintirea noastră! Echipa #SIDEPOL”, au spus reprezentanții Sindicatului Sidepol.

George Iordache a lăsat în urmă o soție îndurerată și o fetiță de 14 ani, dar și prieteni și colegi care l-au respectat și apreciat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre