Simona Ionescu / Redactor Șef

Acesta este motivul pentru care Serena Williams a decis să se retragă din tenis. Decizia ei e implacabilă

Acesta este motivul pentru care Serena Williams a decis să se retragă din tenis. Decizia ei e implacabilă
Inevitabilul s-a produs. După ce, în trecut, toată lumea sportivă i-a sărit în cap lui ion Țiriac când i-a recomandat Serenei Williams să se „pensioneze”, acum celebra sportivă s-a decis.

„Nu e nicio fericire în acest subiect pentru mine. Simt foarte multă durere. Este cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Îl urăsc”, spune sportiva. Ea are însă un motiv întemeiat pentru care a luat această grea decizie. Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis și spune că aceasta este „cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată”.

Vedea sportului alb a declarat pentru Vogue: „Simt foarte multă durere. Este cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Îl urăsc. Sunt sfâșiată: nu vreau să se termine. Îmi place să câștig. Îmi place bătălia. Îmi place să mă distrez”. Dar ea știe că „asta este, sfârșitul unei povești care a început în Compton, California, cu o fetiță de culoare care nu dorea decât să joace tenis”, scrie Sky News.

Motivul pentru care Serena Williams a decis retragerea din tenis

Vedeta americană a sportului își amintește că „a simțit energia mulțimii”, „meciurile de noapte pe stadionul Arthur Ashe de la Flushing Meadows” și „a lovit un as la set point”. Dar, familia este în mod clar ceea ce a determinat-o să ia această decizie, deoarece câștigătoarea a 23 de titluri de Grand Slam la simplu se gândește la viitorul ei. Fiica ei, Olympia, vrea „să fie o soră mai mare”, scrie ea. Prin urmare, Serena Williams se pregătește să devină mamă pentru a doua oară, odată ce a încheiat competițiile sportive.

Williams „nu a vrut niciodată să aleagă între tenis și o familie”, spune că nu crede că ar fi ceva corect. Ea explică: „Dacă aș fi bărbat, nu aș scrie asta pentru că aș fi jucat și câștigat în timp ce soția mea făcea munca fizică de a ne extinde familia. Dar eu împlinesc 41 de ani luna aceasta și trebuie să dau ceva.

În ultimul an, Alexis (soțul ei) și cu mine am încercat să mai avem un copil și recent am primit câteva informații de la medicul meu care mi-au liniștit mintea și m-au făcut să simt că ori de câte ori suntem pregătiți, putem adăuga un membru familiei noastre.

Cu siguranță nu vreau să rămân însărcinată din nou ca atlet. (…)  Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție. Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine. Nu vreau să se termine, dar în același timp sunt pregătită pentru ce urmează. Am întemeiat o familie. Vreau să cresc acea familie”.

„Nu pot avea această conversație cu mama și cu tata”

Serena Williams spune că retragerea a fost un subiect dificil de negociat. „Am fost reticentă să recunosc față de mine sau față de oricine altcineva că trebuie să trec mai departe de tenis. Eu și Alexis cu greu am vorbit despre asta; este ca un subiect tabu. Nici măcar nu pot avea această conversație cu mama și tata. Parcă nu este reală până nu o spui cu voce tare. Mi se face un nod inconfortabil în gât și încep să plâng”, a continuat Serena Williams.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre