Simona Ionescu / Redactor Șef

Acestea sunt preparatele culinare care nu trebuie reîncălzite. Motivul este unul cât se poate de serios

Acestea sunt preparatele culinare care nu trebuie reîncălzite. Motivul este unul cât se poate de serios
Orice gospodină are obiceiul să facă mai multe feluri de mâncare, pentru a-și ușura munca. Specialiștii trag un semnal de alarmă. Nu orice preparat se poate reîncălzi.

Atenție la ce feluri de mâncare faceți, pentru că odată ce le veți pune din nou pe foc, puteți avea mari probleme. Ce se întâmplă concret.

Acestea sunt preparatele culinare care nu trebuie reîncălzite. Motivul este unul cât se poate de serios

Cea mai mare importanță trebuie acordată ciupercilor care, spun specialiștii, dacă se vor încălzi din nou pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv. De ce? Apar de cele mai multe ori modificări în compoziția lor. Cu siguranță nimeni nu v-a spus asta până acum, însă și banalii cartofi pot fi la fel de toxici pentru organism.

Trebuie să aveți grijă și cu carnea de pui. Deși aceasta nu se poate consuma rece de cele mai multe ori, dacă o veți pune pe foc atunci e bine să folosiți o temperatură cât mai mică. Și să nu o lăsați mai mult de câteva minute.

Sfecla roșie poate crește apariția cancerului

Oamenii de știință afirmă despre spanac că odată ce va fi reîncălzit de câteva ori are un potential carcinogen. Motivul? Nitratul din compoziția acestuia se transformă în nitrit, o substanță despre care știm că este foarte periculoasă pentru organism. Sfecla roșie e o adevărată binefacere pentru organism, cu condiția să fie consumată așa cum scrie la carte.

Adică să nu fie reîncălzită, astfel poate crește riscul apariției cancerului. Cel mai bine ar fi ca sfecla să o mâncați cât mai mult crudă, sub formă de salată, care să fie asezonată cu ulei de măsline și lămâie.

Ce se întâmplă cu orezul

Potrivit reprezentanților Agenției de Standarde Alimentare, dacă veți pune la încălzit orezul, să nu vă mirați dacă veți face toxiinfecție alimentară. De ce se întâmplă acest lucru? Datorită unor bacterii extrem de rezistente, denumite Bacillus Cereus, care se multiplică la căldură. Dacă totuși nu puteți mânca orezul rece, atunci fierbeți puțină apă și turnați peste el.

Sursă foto: retetepractice, maggi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre