Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Chris Hemsworth, starul din Thor, a luat o decizie care i-a alarmat pe fani. Ce se întâmplă cu vedeta

Actorul Chris Hemsworth, starul din Thor, a luat o decizie care i-a alarmat pe fani. Ce se întâmplă cu vedeta
Celebrul actor Chris Hemsworth, starul francizei cinematografice Thor a anunțat că o perioadă va lua o pauză. Iată care e motivul.

Potrivit informațiilor oferite de BBC, Chris Hemsworth a aflat că prezintă risc de a dezvolta Alzheimer și a luat imediat atitudine.

Actorul Chris Hemsworth, starul din Thor, a luat o decizie care i-a alarmat pe fani. Ce se întâmplă cu vedeta

Vedeta a primit această veste neplăcută după ce a făcut niște teste medicale cu ocazia serialului documentar „Limitless”, difuzat de Disney+.

Medicii l-au anunțat că genomul său are două copii ale genei ApoE4, care provin de la mamă și tată, ce îl fac să aibă o predispoziţie de 8-10 ori mai mare de a dezvolta Alzheimer în comparaţie cu persoanele care nu deţin  acele două copii. Într-un interviu pentru revista Vanity Fair, el a mărturisit că din acest moment s-a decis să ia o serie de „măsuri preventive”.

„Totul se referă la managementul somnului, managementul stresului, nutriţie, mişcare, fitness”

„Nu e ca şi cum mi-aş fi prezentat demisia, însă această veste a declanşat cu adevărat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi acord o pauză. Dacă citeşti măsurile de prevenire a Alzheimer, beneficiile aduse de aceşti paşi preventivi te vor ajuta pentru tot restul vieţii. Totul se referă la managementul somnului, managementul stresului, nutriţie, mişcare, fitness.

Este vorba despre aceleaşi instrumente care trebuie aplicate în viaţă într-o manieră consistentă”, a spus starul australian. Ca să-și liniștească fanii, actorul a punctat faptul că nu a fost diagnosticat cu Alzheimer, ci doar a primit „un avertisment”:  „Nu este o genă predeterminantă, ci un indicator puternic. În urmă cu 10 ani, cred că acea genă era considerată mai mult ca fiind predeterminantă”. A confirmat însă că unul dintre bunicii lui a avut maladia Alzheimer.

Va merge să stea cu partenera de viață și cei trei copii

În vârstă de 39 de ani, actorul a menționat că va lua o pauză de la muncă după ce va termina turneul de promovare a serialului documentar „Limitless”, când vor lua sfârșit celorlalte contracte profesionale ale sale. Ulterior el a hotărât să meargă la Byron Bay, orașul său natal din Australia, Byron Bay, unde va sta alături de partenera de viaţă, Elsa Pataky, şi de cei trei copii ai lor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre